Jin Cao underveis i ultraløpet Salomon Xreid Hardangervidda 2013. Foto: Agurtxane Concellon.

Jin Cao underveis i ultraløpet Salomon Xreid Hardangervidda 2013. Foto: Agurtxane Concellon.

Salomon Xreid Hardangervidda fikk JA

Ultraløpet Salomon Xreid Hardangervidda, har vært fulltegnet siden desember, men nå har de fått godt nytt fra øverste hold. - Vi er utrolig glade for å kunne annonsere disse nyhetene, forteller initiativtakerne til Langrenn.com.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Ultraløpet Salomon Xreid Hardangervidda har i flere måneder vært fulltegnet, men det spektakulære ultraløpet som krysser Nord-Europas største høyfjellsplatå kan nå åpne opp for flere deltagere.

– Vi er utrolig glade for å kunne annonsere disse nyhetene, sier de to initiativtakerne bak Salomon Xreid Hardangervidda, Jan-Sigurd Sørensen og Fredrik Mandt.

– Vi var nærmest i lykkerus da vi åpnet eposten fra Miljødirektoratet fredag ettermiddag og så at klagen vår, om å øke antall deltagere til start, hadde ført frem, fortsetter Sørensen og Mandt.

Arrangementet krysser Hardangervidda Nasjonalpark og i midten av desember fikk ultraløpet løyve av Fylkesmannen i Hordaland og Buskerud til å arrangere opplevelsen innenfor gitte rammer.

– Vi klaget på vedtaket om at kun 100 deltagere skulle få lov til å stå på start. Dersom villreinen skulle trekke inn i området vi beveger oss i, må vi selvsagt legge om ruta for å unngå kontakt med reinen, sier Mandt.

Løyvet fra Miljødirektoratet gir ultraløpet lov til å åpne opp for 150 deltagere og med interessen for løpet, forventes det at startplassene blir revet bort raskt. Deltagerne kan enten melde seg på i individuell klasse eller som et lag med 2-4 deltagere.

– De deltagerne som allerede er påmeldt er enten erfarne ultraløpere, supermosjonister eller seige fjellvandrere med medlemskap i Den Norske Turistforeningen.

– Felles for alle er at de er ute etter kontrastene en slik opplevelse gir, sier Sørensen.

Mange vil løpe langt
Det 123 km lange ultraløpet starter Fredag 4. Juli klokken 12:00 fra Dyranut Turisthytte i Hordaland. Deltagerne krysser Hardangervidda og den aller første deltageren vil strekke armene i været på Gaustatoppen i Telemark etter cirka 20 timer.

– Vi har deltagere fra hele verden, sålangt er det deltagere fra 14 ulike land som kommer til Norge i starten av juli. Med flere startplasser er målsetningen å samle enda flere nasjoner på start, sier Mandt.

Påmeldingen åpner Mandag 12. Mai klokken 12:00 på www.xreid.com.

17 av 44 nådde toppen
Salomon Xreid Hardangervidda ble arrangert for første gang i 2013 og kun 17 av de 44 deltagerne nådde Gaustatoppen. Raskest av dem alle var villreinjegeren og friluftsmannen Ove Viveli. 


Se våre sider for Beitosprinten:
* Startlister| Påmeldte: Kvinner - Menn| Program| Værvarsel
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus