Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

To til sykehus og flere på legevakta

En treningsgruppe med kjente profiler som Thomas Alsgaard, Øystein Pølsa Pettersen, Kjetil Hagtvedt Dammen, Stian Hoelgaard, Joar Thele og Vetle Thyli kjørte mandag av veien. - Det har vært hell i uhell, sier Emil Weberg Gundersen, manager i Team LeasePlan Go, til Langrenn.com.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

- Hva er det som har skjedd i dag?

- Dårlig veibane og for høy fart gjorde at treningsgruppa som var ute på rulleski skar ut av veibanen i en sving, forklarer Emil Weberg Gundersen fra Team LeasePlan Go til Langrenn.com.

- Hvor var dette?

- Det var ved nordre del av Årungen.

Årungen er et litt større vann som ligger mellom Drøbak og Ås i Akershus, et par mil sør for hovedstaden.

Løperne passerte der underveis i det som var planlagt til å være en 5-timers økt på rulleski.

To mann fra Team LeasePlan Go
Fra Team LeasePlan Go deltok Thomas Alsgaard og Kjetil Hagtvedt Dammen på denne rulleskiøkta. Og det var sistnevnte som fikk hardest medfart av samtlige.

- Kjetil er skadet, men ikke under livsfare. Det er tatt MR og han blir liggende på sykehuset til i morgen for flere undersøkelser. Han har skrubbet seg opp, er forslått og naturlig nok også lei seg, sier Emil Weberg Gundersen til Langrenn.com.

- Dammen har gjennom våren og sommeren slitt med en kranglete rygg. Den begynte vel nå å fungere igjen?

- Ja, Kjetils rygg hadde nå begynt å gå seg til og han har akkurat unnagjort en hel samling med oss andre i Team LeasePlan Go.

Brukket finger og flere sting
Også Team United Bakeries (TUB) hadde flere løpere med på denne økta.

- For Øystein Pettersen sin del er det snakk om en brukket lillefinger på venstre hånd, sier Henrik Kvissel, manager i TUB.

- I tillegg måtte han sy 12 sting i armen.

Både Kjetil og Øystein ble kjørt til sykehus av sykebil.

- Også for Vetle Thyli var dette en tøff påkjenning. I likhet med de andre er han shaky etter hendelsen og han har en del skrubbsår, legger Kvissel til.

Thyli gikk sist lørdag inn til en meget sterk 6. plass i totalen av Toppidrettsveka som avrundet i Trondheim.

Kun myke trafikanter
- Hva med andre trafikanter?

- Ingen biler var involvert, men det er klart at man treffer på noe når man drar av veien i en sving. Så det var flere som måtte til legevakta for å få renset skrubbsår og bli sydd, poengterer Emil.

Ingen konkurranser med det første
Weberg Gundersen sier at verken Thomas Alsgaard eller Kjetil Hagtvedt Dammen hadde planer om å stille til start i denne ukens Kirkebakken Grand Prix på Hamar og ei heller det svenske Alliansloppet.

Henrik Kvissel opplyser at begge disse konkurransene derimot var i planene for Team United Bakeries' Øystein Pølsa Pettersen, en mann som for øvrig ble nummer tre sammenlagt i Toppidrettsveka forrige uke og samtidig avgjorde norgescupen på rulleski sammenlagt til sin fordel.

- Øystein er hjemme nå, men trolig ryker både Kirkebakken og Alliansloppet, sier Henrik.

Hjelm på alle hoder
- Gikk løperne med hjelm?

- Vi jobber bevisst med god hjelmkultur. Alle løperne på denne økta skal ha hatt hjelm på seg, forsikrer Weberg Gundersen.

Samtidig sier han at de nå ønsker ro rundt uhellet.

- Vi vil gjerne at saken kan få roe seg, og at ingen skal behøve å være unødvendig bekymret. Det skal stå bra til med alle. Det gikk verst utover Kjetil Hagtvedt Dammen, men etter forholdene står det bra til med ham også.

- Om det er noen som har spørsmål rundt løperne ønsker vi at de enten tar kontakt med Henrik Kvissel på vegne av Team United Bakeries, eller med meg vedrørende de andre utøverne, avrunder Emil Weberg Gundersen.

Se også
* Pølsa: - Det var jævlig ekkelt.
* Toppløpere i massevelt på rulleskiøkt.


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut