Kjetil Hagtvedt Dammen på vei oppover Minneåsen i Akershus under Team LeasePlan Go sin mai-samling i Nannestad ved Gardermoen i 2014. Grunnet skade sykler Dammen, mens lagkameratene benytter rulleski på den samme økta. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kjetil Hagtvedt Dammen på vei oppover Minneåsen i Akershus under Team LeasePlan Go sin mai-samling i Nannestad ved Gardermoen i 2014. Grunnet skade sykler Dammen, mens lagkameratene benytter rulleski på den samme økta. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Status Kjetil Hagtvedt Dammen etter ulykken

- Kjetil ligger fortsatt på sykehus, svarer manager i Team LeasePlan Go, Emil Weberg Gundersen, på spørsmål om hvordan det går med Kjetil Hagtvedt Dammen etter massevelten sist tirsdag.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

Team LeasePlan Go satser todelt. Laget som eies av Thomas Alsgaard har en halvdel som fokuserer fullt og helt på allround og sprint, mens den andre delen er langløpere, samt at vi også finner skiskytter Lars Berger blant utøverne.

I sistnevnte kategori har vi Kjetil Hagtvedt Dammen. Han står loggført med 5. plasser både fra Marcialonga og König Ludwig Lauf de siste årene.

Etter en rygg som har vært kranglete tidligere i år, var Kjetil nå i langt bedre gjenge inn mot den nye sesongen.

Men så var han, i likhet med Alsgaard selv, med på rulleskiøkta hvor det ble en form for massevelt, som rammet rundt 10 seniorløpere, ute på det som var planlagt å være en 5-timers økt på rulleski. Ulykken var ved nordenden av Årungen, et par mil sør for Oslo - Se saken: To til sykehus og flere på legevakta.

Mest juling
Ved siden av Øystein Pølsa Pettersen fikk Hagtvedt Dammen det mest brutale møtet mellom sin fremferd som myk rulleskitrafikkant og moder natur.

- Hvordan går det med Kjetil, nå et par dager etter hendelsen?

- Han har det bra og er ved godt mot, men ligger fortsatt på sykehus, forteller Emil Weberg Gundersen, manager i Team LeasePlan Go.

- Kjetil har fått noen brudd og slått seg kraftig, det har gått mest ut over bekkenet, men bruddene vil bli helt fine og det er ikke snakk om noen varige men.

Kan rekke sesongstarten
- Hva med trening fremover?

- Det er for tidlig å si noe om når normal trening kan gjenopptas, men 6-8 uker er ofte et estimat ved brudd, forklarer Weberg Gundersen.

- Langløperne starter ikke sesongen skikkelig før på nyåret, dette betyr at Kjetil kan rekke deres sesongstart?

- Hvordan det blir med kommende sesong må vi nesten ta etter hvert, poengterer manageren.

Se også
* Status Øystein Pettersen etter ulykken.
* Pølsa: - Det var jævlig ekkelt.
* To til sykehus og flere på legevakta.
* Toppløpere i massevelt på rulleskiøkt


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut