Kjetil Hagtvedt Dammen var på samling med Team LeasePlan Go da Langrenn.com møtte han ved Gardermoen i mai 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kjetil Hagtvedt Dammen var på samling med Team LeasePlan Go da Langrenn.com møtte han ved Gardermoen i mai 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Opptur for Dammen - Bruddet gror fint

Kjetil Hagtvedt Dammen ligger foran skjema på sin vei tilbake til skisporet etter den stygge rulleskiulykken i august. - Han har fått klarsignal til å begynne å belaste beinet, forteller Team LeasePlan Go-sjef Emil Weberg Gundersen.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

Det er snart 7 uker siden rulleskiulykken ved Årungen som involverte flere av de store norske langløpsprofilene.

Det var for Kjetil Hagtvedt Dammen sin del at følgene ble aller verst. Han pådro seg tre brudd i bekkenet. Episoden skjedde på et tidspunkt da ryggproblemene oslogutten slet med forrige sesong var på bedringens vei. 

Manager i Team LeasePlan Go forteller til Langrenn.com at Dammen er ved godt mot. For noen dager siden var løperen på legekontroll der det var svært gode nyheter å hente.

- Han fikk høre at bruddet gror veldig fint og fikk samtidig klarsignal til å begynne å belaste beinet. Det gjorde ham veldig motivert, for det er lenge før det som først var forventet. 

Håper på januar
På hjemmesiden til Team LeasePlan Go skriver Dammen sin egen blogg, der vi kan lese at prognosene han først fikk av legen tilsa 8 uker uten noen form for belastning. 

- En kjempeopptur å kunne få lov til å bevege seg igjen. Det skal bli godt å flytte ut av senga som har vært mitt hjem de siste ukene, skriver 31-åringen, men påpeker samtidig at han i første omgang må lære seg å gå uten krykker.

Med utvidelsen av Swix Ski Classics som fører til en tidligere start, kommer trolig de første rennene i Livigno (prolog/lagtempo og La Sgambeda) litt i tidligste laget, men rennstart i januar ser ut til å kunne være mer realistisk.

- Hvis han fortsetter å være tålmodig og dyktig på å ta ett skritt av gangen så kan vi håpe å ha han på start i januar. Så får alt av resultater komme etter hvert, sier Gundersen og nevner Vasaloppet i mars som et trolig hovedmål.


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus