Vegard Bjerkreim Nilsen på landslagssamling i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Vegard Bjerkreim Nilsen på landslagssamling i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Vegard Bjerkreim Nilsen: - Overrasket over gjennombruddet

Med videointervju

Få hadde hørt om Vegard Bjerkreim Nilsen da han i verdenscupdebuten i Nove Mesto gikk videre til kvartfinalene og også var nærme en semfinaleplass. Selv var også 21-åringen litt overrasket over de store stegene han tok forrige sesong.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Han gikk rett inn på rekruttlandslaget etter gjennombruddet i sin første sesong som senior. Vegard Bjerkreim Nilsen markerte seg allerede fra start av med sterke sprintresultat i Skandinavisk cup i Vuokatti og Skellefteå.

Da gikk det ikke langt tid før telefonen fra Skiforbundet kom og ville ha med sørlendingen til å representere Norge i utlandet.

- Da telefonen kom tenkte jeg: oj, dette er stort, dette blir gøy. Men hele uka før gikk jeg å grudde meg litt. For det hjelper ikke å bli tatt ut viss man ikke går videre fra prologen, da blir man liksom litt glemt.

- Men jeg klarte å komme meg videre og var nærme en semifinaleplass også. Det var veldig gøy, oppsummerer den ferske rekruttlandslagsløperen som definitivt ikke ble glemt etter oppvisninga i Tsjekkia.

To ganger har han fått sjansen i verdenscupen og to ganger har han tatt seg videre fra prologen. I mars tok han tre steg opp fra 19. plassen i Nove Mesto til en 16. plass i den klassiske sprinten i Drammen. I år håper han å avansere enda litt lenger.

- Man har jo alltid lyst til å nå lenger enn det man har gjort før. Med litt flere sjanser så er kanskje muligheten større for en stang-inn.

At det store gjennombruddet i verdenscupen skulle komme allerede i fjor, var 21-åringen litt overrasket over.

- Som sisteårsjunior var jeg ganske langt unna en kvartfinale i verdenscupen. Treningsåret etter det gikk veldig bra, selv om jeg fikk en ankelskade på fotballtrening. Men da fikk jeg heller trent en del alternativt.

- Litt overrasket er jeg nok over at jeg tok så store steg i fjor, sier Bjerkreim Nilsen som er yngre bror av tidligere landslagsløper Betty Ann og orienteringsløper, motbakkeløper og triatlet, Inger Liv.

Lillehammer-løperen er helt klar på hva som er hans største styrke som sprinter.

- God taktisk. Jeg er kanskje ikke så veldig hurtig, men jeg prøver å tenke igjennom hva som kan skje i de forskjellig heatene og hvor man må ligge for å spare mest mulig krefter til slutten.

Se hvordan Vegard Bjerkreim Nilsen beskriver hvordan det var å bli tatt ut til verdenscupen for første gang i videointervjuet fra Val Senales under.


Film fra Langrenn.com - LangrennsTV på YouTube. Foto/redigering: Gjermund Midtbø.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus