Petter Eliassen på vei mot femteplass på 15 km klassisk i Beitosprinten 2014. Foto Erik Borg.

Petter Eliassen på vei mot femteplass på 15 km klassisk i Beitosprinten 2014. Foto Erik Borg.

Eliassen: - Var langløp eller ingenting

Sesongåpning - Beitostølen

Etter å ha mista landslagplassen i vår var Petter Eliassen usikker på om han skulle satse videre. Men når tilbudet fra Team LeasePlan Go kom fant han ut at langløpsatsing ikke kunne være uprøvd.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

På Beitostølen er han igjen i midten av november. Men den nasjonale åpningen er ikke like viktig for Petter Eliassen lengre.

I år har han ingen ambisjoner om å kvalifisere seg inn på noe verdenscuplag.

Tenker bare langløp
- Alt fokus er på langløp. Det er der jeg har lyst til å gjøre det bra i år. Verdenscupen tenker jeg egentlig ikke på, sier Eliassen dagen før han skal overraske på en distanse langt fra løpene han håper å prege seinere i vinter.

For på den nasjonale åpningens første distanse 15 kilometer klassisk går Petter Eliassen godt. Så godt at han bare var sju små sekunder bak den siste pallplassen til Petter Northug.

- Kroppen fungerte bedre enn jeg hadde trodd, i hvert fall etter sånn jeg kjente meg i går. Litt overraska er jeg over at det gikk så bra. Veldig artig, konstaterer Eliassen.

- Når du viser at du kan hamle opp med mange av landslagsløperne her i dag, kan verdenscup bli aktuelt likevel?

- Vi får se litt på hvordan det blir nå, sier en litt ordknapp 28-åring.

Dagen før var han iallfall sikker i sin sak på at det er langløp han håper å gjøre det best i denne vinteren. For mannen som alltid har vært best på de lengste distansene har endra treningsopplegget drastisk før debuten i langløpsirkuset.

- Treninga er endra ganske mye. Jeg har kutta ut det meste av skøytetreninga og lagt inn lange tøffe stakeøkter og mer styrketrening. Nå føler jeg overkroppen tåler mye mer enn før.

Måtte få plass på et lag
Resultatene fra fjorårssesongen var ikke gode nok til at Eliassen fikk plass i OL-troppen. En sjuendeplass på tremila i Davos var det beste resultatet, og utover i sesongen blei det derfor flere turrenn.

Når sesongen var over og Eliassen ikke fikk fornya landslagsplassen, var han usikker på satsinga videre.

- Det var egentlig langløp eller ingenting. Hvis jeg skulle satse videre måtte jeg på et lag. Når tilbudet kom fra Team LeasePlan Go var det egentlig ikke noe vanskelig valg. Jeg kjente gutta litt fra før etter at jeg var med dem under Birken i fjor og fikk et veldig godt inntrykk der. Det fungerer også bedre for meg nå med kortere samlingsdøgn og fast lønn, sier trønderen som i fjor flytta med familien nordover til Alta.

Teksten fortsetter under bildet
beito-14-01-f-borg.jpg
Petter Eliassen på presseseansen til Team LeasePlan Go i forbindelse med sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Erik Borg.

I nord har det blitt mange og lange staketurer i høst. Likevel er det ikke i de lange stakeklassikerne Vasaloppet og Marcialonga at Eliassen føler han kan gjøre det sterkest.

- Det er ikke i de flate rennene jeg føler jeg har styrken min ennå. Da tror jeg renn som Birken med mer kupert løypeprofil passer meg bedre.

Noe store resultatmål er Petter Eliassen forsiktig med å rope for høyt om, men en pallplass tror han kan være innenfor rekkevidde.

- Siden jeg ikke har gått noen av rennene før og Birken er den eneste løypa jeg har gått igjennom, er det vanskelig å sette seg resultatmål. Jeg må kjenne litt på nivået først, jeg veit jo egentlig ikke helt hva jeg går til. Men en pallplass i et renn som Birken bør være oppnåelig, mener han.

Kan gi TUB og Team Santander god fight
13. desember skal han være klar for sin første sesong som langløper. Men åpningsrennet La Sgambeda har ikke en løypeprofil som passer Eliassen perfekt.

- Det er litt for flatt og passer meg ikke veldig godt. Men lagtempoen blir spennende. Vi har kjørt noen økter der vi har øvd på å bytte på å dra. Det er krevende i høy fart, spesielt å sørge for å tette lukene hele tida, sier Eliassen om den 15 kilometer lagkonkurransen som åpner Ski Classics for sesongen.

- Hvordan tror du styrkeforholdet er mellom dere, Team United Bakeries og Team Santander (tidligere Team Centric)?

- De andre lagene har kanskje større profiler enn det vi har, men jeg tror vi kan gi dem en god fight, fastslår Petter Eliassen som iallfall viste at han kan gå fort på en 15 kilometer på Beitostølen i går.

---

Beitosprinten - Nasjonal sesongåpning
Beitostølen, Oppland - 21. november 2014

Menn - 15 km, klassisk

1. Martin Johnsrud Sundby, Røa IL 37:15,1
2. Didrik Tønseth, Byåsen IL +22,9
3. Petter Northug jr., Strindheim IL +25,8
4. Chris Jespersen, IL Korlevoll-Odda/Team United Bakeries +31,1
5. Petter Eliassen, Tverrelvdalen IL/Team LeasePlan Go +32,6
6. Niklas Dyrhaug, Tydal IL/Team United Bakeries +44,7

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus