Petter Eliassen underveis i König Ludwig Lauf 2015, der han tok sin første seier i langløpscupen Swix Ski Classics. Foto: Magnust Östh/Swix Ski Classics.

Petter Eliassen underveis i König Ludwig Lauf 2015, der han tok sin første seier i langløpscupen Swix Ski Classics. Foto: Magnust Östh/Swix Ski Classics.

Petter Eliassen: - König ble slik jeg hadde sett for meg, bortsett fra finishen

Team LeasePlan Go-løperen overrasket både seg selv og andre i helgens tyske bidrag til Swix Ski Classics. Den ellers så beskjedne trønderen, var alt annet enn nettopp det sist helg i det 46 km lange König Ludwig Lauf. 

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst


Hvordan opplevde du rennet?

- Rennet ble litt slik vi så for oss på forhånd, bortsett fra at jeg ikke hadde sett for meg at jeg skulle vinne, begynner tigeren ydmykt.

- Det ble bra kjør i hovedfeltet de siste kilometerne for å komme seg inn på brua først. Men underveis var det mer eller mindre sjanseløst å komme seg unna i snøværet, jeg klarte det i hvert fall ikke. Det var flere som prøvde.

- For meg var det helt overveldende å vinne, tenk at jeg vant et renn på oppløpet.

Hva betyr en slik seier for deg?

- Det var veldig artig å få full klaff. Dette betyr mye for laget, både for oss løpere og støtteapparatet. Det gjør blant annet at vi blir tryggere i det vi gjør og får enda mer tro på det vi gjør.

- Jeg er for øvrig veldig glad for å være med i Team LeasePlan Go. Jeg gleder meg hver gang til å dra på tur med den gjengen, både for det sportslige, men også med tanke på det sosiale aspektet.

- Det er en alle tiders gjeng med masse erfaring og kunnskap som dessuten evner å være seriøse når det kreves, roser 29-åringen.

Hva tenker du om resten av sesongen? Det neste rennet i Swix Ski Classics er Vasaloppet 8. mars, hvordan tror du det passer for deg?

- Vasaloppet er det viktigste og største rennet i Swix Ski Classics. Selv er jeg veldig spent på det rennet, jeg har aldri gått det tidligere.

- Vasaloppet er ikke akkurat en tradisjonell kapasitetsløype. Det er mer et rent stakeløp som fort kan ende i spurt, og de aspektene er ikke til min fordel slik ting er akkurat nå.

- Jeg har ikke gått så mange og lange renn, så det blir spennende å se. Jeg gleder meg veldig, og er ikke redd for å ikke stå distansen.

Hvordan har overgangen fra distanse til langløp vært for deg med tanke på trening og motivasjon?

- Overgangen til langløp har gått overraskende bra, selv om jeg ikke er noe naturtalent i staking. Jeg har måttet jobbe hardt, samtidig passer det meg generelt bedre med lange løp.

- Motivasjonsmessig har det vært litt tungt å trene så mye tung staking, det er slitsom trening. Men det går veldig fint, jeg er glad i å trene, så det er ikke synd på meg, forteller Eliassen optimistisk.

Du har nå bykset opp fra fjerde- til andreplass i kampen om den gule trøya, er den et realistisk mål?

- Målet mitt har hele veien vært å kjempe om topp 3 sammenlagt, og nå er jeg definitivt på skuddhold. Vi får se hvordan de siste rennene passer meg, undrer løperen fra Tverrelvdalen Idrettslag. 

Februar er en konkurransefri måned i Swix Ski Classics, hvordan ser måneden ut for deg?

- Etter mange uker med masse reising tenker jeg nå å ta det rolig et par uker. Det blir i hvert fall ikke noen konkurranser de neste helgene. Og så får vi se etter det.

- Vi skal uansett ha en samling med laget senere i måneden, kanskje drar vi et par dager til vasaloppsporet i tillegg til det som er planlagt på Sjusjøen. Det gleder jeg meg til, avslutter Petter Eliassen. 


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus