Anders og Jørgen Aukland sammen med unge skiløpere i forbindelse med Sommarland Skifestival og sommerskiskolen i Bø. Arrangørfoto.

Anders og Jørgen Aukland sammen med unge skiløpere i forbindelse med Sommarland Skifestival og sommerskiskolen i Bø. Arrangørfoto.

Sommarland Skifestival Skiskole ønsker å være Norges beste

Sommarland Skifestival Skiskole er klare for å ta i mot 100 unge deltagere 22.-26. juni. - Målet vårt er å bli sett på som Norges beste sommerskiskole, sier prosjektleder Tormod Hynne.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Sommarland Skifestivals skiskole er nær fullbooket, og arrangørene ser fram til en spennende uke med mye trening og sosialt samvær for ungdommene mellom 11 og 16 år den 22.-26. juni.

- Vi har hatt som et mål å gjøre dette til Norges beste sommerskiskole, som Anders Aukland allerede kåret den til i fjor, sier prosjektleder Tormod Hynne til Langrenn.com.

- Det er viktig med kvalitet på det vi gjør, og for at alle deltagerne skal kunne få god oppfølging har vi kun satt av plass til 100 ungdommer. I tillegg får lokalklubben sende sine representanter, fortsetter han.

Instruktører og faddere
Arrangørene har også satt seg et mål om å gi deltagerne en flott treningsopplevelse, og har dermed de beste med på laget når det kommer til instruktører og planleggere.

Det er nemlig Audun Svartdal, teknikktreneren til Martin Johnsrud Sundby, som har ansvar for den tekniske biten under sommerskiskolen.

- I tillegg vil blant annet brødrene Aukland, Simen Østensen, Morten Eide Pedersen og Mikael Gunnulfsen stille opp som instruktører.

- Vi vil ha 10 hovedinstruktører, samt en fadderordning. Fadderne får hver sin gruppe med deltagere, og stiller opp om med alt fra plastring av knær til samtaler om hjemlengselen kommer, sier Hynne.

Parallell ferie for familien
Skiskolen er opptatt av at alle skal føle seg trygge og komfortable under ukesoppholdet. Derfor ønsker de å gi resten av familien mulighet til å feriere i nærområdet på samme tid.

- Vi har laget rabattavtaler med flere overnattingssteder i nærheten, som familien kan benytte seg av. Flere av aktivitetene på Sommerland Skifestival passer for hele familien, sier Hynne.

- Foreldrene får også tilbud om å delta på kurs og konferanser, samt skifesten på fredag som ble en suksess i fjor. Alt dette er selvsagt gratis.

- Bø Sommarland og Høyt og Lavt-parken i nærheten kan også benyttes, legger han til.

Fortsetter nedenfor bildet
sommerskiskole-aukland-15-01-f-youtube.jpg
Anders Aukland rettleder deltakere ved sommerskiskolen som inngår i Sommarland Skifestival. Foto: Utsnitt fra YouTube.​

Skifestivalen
Sommerskiskolen arrangeres samtidig som resten av Skifestivalen, så det vil være mange kjente fjes og spennende aktiviteter å få med seg gjennom uka.

Blant annet arrangeres Sommarlandsprinten hvor hele det norske sprintlandslaget og toppsprinterne fra de største profflagene vil delta.

Kanalrennet arrangeres, søndag 26. juni over 25 eller 50 kilometer hvor alle som ønsker kan melde seg på.

Sprintlandslaget, Team Leaseplan Go og flere store stjerner har lagt sin treningssamling til festivalen, og kommer til å være i distriktet hele uken. - Den store nyheten i år, er at TV2 vil sende begge konkurransene direkte.

- Det vil selvsagt bli høyt nivå i toppen, men Kanalrennet passer for alle som liker å gå på rulleski. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på løypetraseen, som går i et kupert terreng rundt Telemarkskanalen.

- Det vil bli stort publikum, og en utrolig livlig helg. Det er idrettslagene Skarphedin og Skade som er arrangører og disse mønstrer nærmere 200 frivillige. Vi gleder oss masse, avslutter Hynne.

* Hjemmeside for Sommarland Skifestival, inklusive deres sommerskiskole


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus