Martin Johnsrud Sundby. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Martin Johnsrud Sundby. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Martin Johnsrud Sundby påkjørt av scooter

Verdenscupvinner Martin Johnsrud Sundby ble kjørt ned av en snøscooter, men leder likevel Birkebeinerrennet klart 13 kilometer før målgang. 

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

Sundby droppet verdenscupavslutningen i Canada for å være med familien på hytta i Sjusjøen, men fikk dispensasjon for å bruke et par timer på å gå Birkebeinerrennet lørdag.

32-åringen måtte se langløpsseieren i Birken gå fløyten da han ble slått av Petter Eliassen i 2015, men to år senere ser Sundby ut til å få sin revansje.

Den norske landslagsløperen satte høy fart fra start i finværet over fjellet fra Rena, men hadde selskap av tidligere lagkamerat Simen Østensen til det var tre mil igjen.

Arrangørskandale

Eliassen prøvde å komme opp til duoen, men de to utfordrerne klarte ikke følge da Sundby rykket alene opp Midtfjellet.

Med 21 kilometer gikk Sundby i bakken etter å ha blitt påkjørt bakfra av en snøscooter som filmet til TV-sendingen, og veteranen sendte i vei en kraftsalve mot sjåføren.

Tok opp jakten

Sundby kom seg imidlertid opp igjen og fortsatte hardkjøret, til tross for at han måtte gå med en stav som hadde annen lengde enn den andre.

Østensen og Eliassen teamet opp og tok opp jakten på Sundby etter uhellet, men har ikke klart å tette luka med 13 kilometer igjen til mål.


VM Sykkel Bergen:
* ProgramStartlisterResultater

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut