Ei kvass øks

Det var hardt stoff i femmilsløperne.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

Forsiden til boka Sørlandsekspressen – Idrettsmannen Reidar Andreassen fra Herefoss, utgitt av Idrettslaget Herefoss og skrevet av Thor Gotaas.
Boka Sørlandsekspressen - Idrettsmannen Reidar Andreassen fra Herefoss av Thor Gotaas.

* Utdrag av boka Sørlandsekspressen - Idrettsmannen Reidar Andreassen fra Herefoss, etter avtale med forfatter Thor Gotaas *

Ei kvass øks

Høsten 1955 påtok onkel Tellef Rislå seg en tømmerdrift i Vatnedalen i Mykland. Reidar var med og hogg ei uke. Han brukte håndsag og kvistet med øks – det var en spesiell teknikk å sneie bort kvister. Arbeidet skulle gå fort, og muskelbruken i kvisting lignet på dobbelttak i langrenn. De allsidige bevegelsene styrket hele overkroppen. Mens Reidar gikk slik langs en stamme og hogg til, traff han feil, råkte sin egen legg og fikk et dypt kutt gjennom støvelen.

    Såret blødde fælt, men Reidar tok det rolig. Det nyttet ikke å stresse når kara var langt til skogs og kilometervis unna en doktor. Det eneste fornuftige var å gå til hjelp. Med et blødende sår og en blodbløt støvel gikk han og en kamerat over fjellet til Gautestad, der de ringte etter drosje, som fraktet dem til Evje i Setesdal. Da de nådde fram til doktoren og Reidar tok ut foten av støvelen, var den halvfull av blod.

    «Jeg forstår ikke at han klarte det», sa legen.

    Han renset og polstret såret, og pasienten kviknet til.

    Også svensken Sixten Jernberg hogg seg i leggen på omtrent samme måte og gikk kilometervis med stort blodtap. Det var hardt stoff i femmilsløperne.

---

Tilgang på boka
"Sørlandsekspressen – Idrettsmannen Reidar Andreassen fra Herefoss" skal være å få tak i hos bokhandlere på Sørlandet, og også på nettsiden www.herefossil.com.

Se også
Sørlandsekspressen Reidar Andreassen – Ny bok fra Thor Gotaas
Beste langrennsløpere på bane - 1500, 3000, 5000, 10.000 meter


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut