Et talent?

Hvordan kan en norsk mester i friidrett si at han er uten talent i løping?

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

Forsiden til boka Sørlandsekspressen – Idrettsmannen Reidar Andreassen fra Herefoss, utgitt av Idrettslaget Herefoss og skrevet av Thor Gotaas.
Boka Sørlandsekspressen - Idrettsmannen Reidar Andreassen fra Herefoss av Thor Gotaas.

* Utdrag av boka Sørlandsekspressen - Idrettsmannen Reidar Andreassen fra Herefoss, etter avtale med forfatter Thor Gotaas *

Et talent?

Reidar anså seg selv som lite talentfull i løping, også fordi broren Arnfinn virkelig hadde talent. Han var løper og lignet en panter i steget, men manglet treningslyst for å bli skikkelig god. Brødrene sa på spøk at Arnfinn ikke gadd å trene når det regnet. Også han jobbet i NSB og ble plassert mye rundt omkring på Sørlandet som vikar. Skiftende arbeidssteder gjorde det verre å drive idrett på høyt nivå. Trening skjedde mer når det passet, ikke med samme ambisjonsnivå som Reidar. Arnfinn ble sørlandsmester på 800 meter og slo storebroren i enkelte stevner på korte distanser.

    Også broren Ivar hadde et enormt talent, det viste prestasjonene hans i friidrett. Familien Andreassen var godt forspent med idrettsgener. Trolig kom de fra mora Gudrun, som var lett i kroppen og kvikk i bevegelsene. Hun syklet bratte bakker til etter fylte 80 år.

    Hvordan kan en norsk mester i friidrett si at han er uten talent i løping? Noe må legges på Reidars konto for å være beskjeden, men han definerte seg som langrennsløper, løping var en sidegren. En annen grunn var de to brødrenes gode anlegg. Reidar anså seg som den tredje mest talentfulle i søskenflokken.

    Etter hvert klarte han 1.55.4 på 800 meter og 3.50.1 på 1500 meter på grusbane. Det var bra av en femmilsekspert. Hallgeir Brendens personlige rekorder var 1.55.8 og 3.53.8. Han ble regnet som sprinter på ski, men gikk også gode femmiler. En annen av konkurrentene med lange distanser som spesialitet, Ole Ellefsæter, løp 1500 meter på 3.52.1. Han var rask til å være langrennsløper, men ikke så rask som Reidar, som var hurtigst i sin generasjon langrennsløpere. Den neste skiløperen til å slå rekordene var broren Ivar.

---

Tilgang på boka
"Sørlandsekspressen – Idrettsmannen Reidar Andreassen fra Herefoss" skal være å få tak i hos bokhandlere på Sørlandet, og også på nettsiden www.herefossil.com.

Se også
Sørlandsekspressen Reidar Andreassen – Ny bok fra Thor Gotaas
Beste langrennsløpere på bane - 1500, 3000, 5000, 10.000 meter


NM på Ski - Gåsbu:
* Alle resultater | Startlister | Program | Smøretips
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut