Sykling i Sherwood-skogen på Trysil. Foto: Jonas Hasselgren/Utefoto.

Sykling i Sherwood-skogen på Trysil. Foto: Jonas Hasselgren/Utefoto.

Trysil Bike Festival - Pangstart på ny stisykkelsesong

Trysil hadde i fjor en rekordsommer, takket være en massiv satsning på stisykling. Nå tar de satsningen flere steg videre med å lansere Trysil Bike Festival, en to ukers lang sykkelfestival.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

22. juni blir det pangstart på ny stisykkelsesong når Trysil for første gang inviterer til Trysil Bike Festival.

I to uker blir det elleville sykkeldager i Trysil, som skal få flere til å oppdage Norges største stisykkeldestinasjon.

- Trysil Bike Festival har vært planlagt lenge, men det er først i år vi føler at vi har blitt en såpass stor stisykkeldestinasjon at vi kan lansere en slik omfattende sykkelfestival.

- Vi har latt oss inspirere av andre store stisykkeldestinasjoner i verden som kjører sykkelfestivaler som tiltrekker seg over 15 000 gjester, som for eksempel Tweed Love i Skottland, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil.

Les videre nedenfor filmen

Skal gi enda flere sykkelgjester

Turistsjefen legger ikke skjul på at den nye festivalen skal være med på å gi enda flere sykkelgjester til bygda.

- I fjor sommer hadde vi en økning på 44 prosent i antall kommersielle gjestedøgn, og de tilrettelagte og bygde sykkelløypene våre ble syklet over 100 000 ganger.

- Interessen i Norge for sykling, og stisykling som vi har spesialisert oss på i Trysil, har nå kommet så langt at vi har stor tro på at Trysil Bike Festival kan tiltrekke seg flere tusen gjester i løpet av to uker, sier Sanaker Lohne.

To hovedattraksjoner

Trysil har allerede to store, etablerte sykkelarrangement, som omfavnes av Trysil Bike Festival, og som festivalen skal være med å løfte videre.

Først ut er terrengsykkelfestivalen Utflukt fra 22. til 25. juni.

- Utflukt arrangeres av Terrengsykkel og er lagt til Trysil for femte året på rad. Utflukt handler om å ha det gøy på sykkel, lære nye ting, møte venner og utforske nye stier sammen.

- Dette arrangementet har ingen konkurranseelement og det tror vi er en av grunnene til at det har blitt så populært. I fjor var Utflukt utsolgt for første gang med over 1000 deltakere, forteller Olve Norderhaug, arrangementsansvarlig for Trysil Bike Festival. 

Trysilrittet er det andre store arrangementet som arrangeres under Trysil Bike Festival, fra 30. juni til 1. juli.

- Trysilrittet starter på fredag med det knallharde Topprittet hvor man skal sykle 913 høydemeter fordelt på 13 kilometer. På lørdag er det klart for Trysilrittet 75, som mange bruker som oppkjøring til Birkebeinerrittet, sier Norderhaug.

Satser på ungdom

Terrengsykkel arrangerer i år for første gang Ungdomscamp for unge terrengsyklister, og denne er lagt til Trysil under Trysil Bike Festival.

- Det gleder oss stort at det nå satses på rekruttering innen terrengsykling, og ikke minst at Terrengsykkel ser Trysil som et naturlig sted å lære unge terrengsyklister å sykle på sti, sier Sanaker Lohne.

- Vi håper Ungdomscampen kan gjøre at enda flere barn og unge oppdager gleden med å sykle på sti. Og at disse får med seg foreldre og søsken ut på våre tilrettelagte stier, som har nivåer for alle.

Svenskene kommer

Under Trysil Bike Festival blir det også konserter, det er satt opp egne kurs og guidede turer med Trysilguidene og det blir familiedag i Gullia med mye sykkelmoro både for barn og voksne.

- Siste helgen av Trysil Bike Festival regner vi med at vi får godt besøk av våre svenske naboer da magasinet MTB Sweden ankommer Trysil med sitt roadshow og demosykler.

- Vi gleder oss til å vise frem Trysil Bike Arena også til svenskene, forteller Sanaker Lohne.

* Les mer om Trysil Bike Festival


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut