Vebjørn Hegdal, bildet, har hatt stor utvikling som langrennsløper som elev på toppidrett langrenn på Sandefjord vgs. Foto: Erik Borg.

Vebjørn Hegdal, bildet, har hatt stor utvikling som langrennsløper som elev på toppidrett langrenn på Sandefjord vgs. Foto: Erik Borg.

Stilling ledig: Sandefjord vgs. søker toppidrettslærer i langrenn

Norges største videregående skole, Sandefjord vgs., har ledig stilling som toppidrettslærer i langrenn.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

Sandefjord vgs, SVGS, er Norges største videregående skole med rundt 2.100 elever. Skolen har de fleste programområdene på vgs. Det er totalt 350 lærere ansatt på skolen. De sterke fagmiljøene preger den utøvende pedagogikken på SVGS. 

Toppidrett har siden 1995 vært et viktig satsingsområde for skolen. I dag er det tre toppidrettsklasser på hvert trinn med fotball, håndball og individuelle idretter.

Det tette samarbeidet med eliteserieklubben Sandefjord Fotball, topphåndballklubbene i distriktet og en rekke særidrettsklubber har gitt et godt toppidrettsmiljø i den nye storkommunen Sandefjord.

SVGS har også idrettsfag hvor breddeidrett er i fokus.

Toppidrett langrenn har i dag et tosifret antall løpere/elever. To av elevene ble nylig tatt ut i NSFs landslagsgrupper. Den mest kjente er Vebjørn Hegdal. 

Skolen forventer økt rekruttering i langrenn de nærmeste årene. Det er ambisiøse og engasjerte klubber og løpere født i 2001, 2002, 2003, 2004 og 2005 som gjør at skolen ønsker en utvidelse av antall toppidrettslærere rundt løperne/elevene våre. 

Sandefjord har unike treningsforhold for langrennsløpere det meste av året.

Rulleskiforholdene i området gir ulike typer utfordringer for løperne. Kunstsnøanlegg i snøfattige vintre, bla. Storås i Stokke, benyttes 4-5 måneder av skoleåret. Snøekskursjoner legges inn høst/vinter. 

Ny storhall i tillegg til de nåværende idrettsanleggene skolen bruker, står klar høsten 2018. Værmessig gir søndre del av Vestfoldkysten optimale treningsforhold for langrennsløpere i aldersgruppen 16-19 år det meste av året. 

SVGS har ledig stilling for kommende skoleår innen langrenn toppidrett 1, toppidrett 2 og toppidrett 3 og idrettsundervisning på ca. 80% fra 1. august.

Stillingsstørrelsen er avhengig av søkeres faglige kompetanse. I tillegg er det ledige stillinger i flere andre teorifag som det er mulighet for å kombinere med en toppidrettsstilling i langrenn.

SVGS ønsker seg en toppidrettslærer i langrenn som får hovedansvaret for å videreutvikle langrennstilbudet på skolen. Mye av jobben vil bestå i å arbeide med enkeltløpere i samarbeid med klubbene og klubbtrenerne til løperne/elevene våre.

Langrennstreneren bør ha formell faglig-pedagogisk utdanning innen idrett og/eller andre skolefag på vgs. Langrennstreneren bør ha løper- og trenererfaring på klubb, krets, lag, nasjonalt eller internasjonalt nivå. 

Toppidrettslæreren bør like å bli utfordret av kolleger på avdeling idrett som består av om lag 25 idrettslærere. Kjennetegnet for arbeidsmiljøet blant idrettslærerne er stor grad av engasjement, faglige diskusjoner og en fleksibel og variert arbeidshverdag.

Søknadsfrist på denne stillingen er 24/5. Skriftlig søknad med CV sendes til: torh@vfk.no

Nøl ikke med å ta kontakt med Tor Hansen på telefon 33 48 86 52 (a) eller 92 64 54 90 (mob).    

Eller på mail: torh@vfk.no om du er interessert i stillingen,  ønsker mer informasjon, lønns- og arbeidsforhold, framtidsmuligheter på SVGS mm.


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut