En spent Sondre Eriksen gleder seg til å begynne som toppidrettslærer i langrenn på Sandefjord vgs. Her avbildet i forbindelse med NM-stafetten en tidligere sesong. Foto: Mathilde Rønning.

En spent Sondre Eriksen gleder seg til å begynne som toppidrettslærer i langrenn på Sandefjord vgs. Her avbildet i forbindelse med NM-stafetten en tidligere sesong. Foto: Mathilde Rønning.

Sandefjord vgs. har ansatt ny toppidrettslærer i langrenn

- Det blir viktig at langrennstreninga på skolen tilpasses godt i forhold til det som gjøres i elevenes/løpernes klubber, sier den nyansatte treneren til nettavisen Langrenn.com.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

Sondre Eriksen ble nylig ansatt som toppidrettslærer i langrenn på Sandefjord videregående skole (SVGS). Annonse for stillingen har blant annet ligget ute her på nettavisen Langrenn.com.

– Det har vært stor søkermasse til denne stillingen både fra inn- og utland. Sett fra skolens side var det en luksusoppgave å plukke ut søkere til intervju og endelig tilsetting, forteller avdelingsleder for idrett, Tor Hansen.

Sondre Eriksen, 31 år, har en ideell bakgrunn i form av utdanning, utøver- og trenererfaring.

Mastergradoppgaven hans om «Utnyttelse av maksimalt 02-opptak ved staking i langrenn», treffer blink sett ut fra langrennsdebatten i dag. For å lykkes i den knallharde kampen om topplasseringer i langrenns-Norge, om det er målet, er slik forsking sentralt å formidle til tenåringene på SVGS. 

Vikersundmannen er selv en god skiløper. I aldersbestemte klasser var han i toppsjiktet med plasseringer mellom 10-20 i Hovedlandsrennet og Norgescup. Han er fortsatt aktiv i NM for seniorer, blant annet på stafetten.
 
Sondre Eriksen er hovedtrener i Buskerud skikrets for juniorene og seniorene. En jobb han har hatt siden 2010.

Han er kanskje mest kjent nasjonalt for arbeidet rundt Per Kristian Nygård. Fra 2014 dannet Eriksen og Nygård Team Splitkon. Med resultater som imponerer langrenns-Norge. Nygård under Eriksens ledelse har blant annet 21. plass i World Cup.

Rønningsøsknene Sigurd, Ragnhild og Mathilde er alle tre produkter av Sondre Eriksen i lokalmiljøet i Vikersund med seiere i HL, Junior-NM og NC-løp.

De to siste årene har Sondre Eriksen også trent Telemarkslandslaget i langtrennsteknikker. Her påvirket han blant annet langrennsteknikken til Norges beste telemarkskjører blant damene, Mathilde Olsen Ilebrekke som er tidligere toppidrettselev på SVGS.

I tillegg til alt dette, driver han en testlab i Drammen hvor V02 maks, laktat, overtrening, treningsplanlegging er i fokus.

Sondre Eriksen sier til Langrenn.com:

- Jeg gleder meg til å jobbe på Sandefjord vgs. Her er det ei fin gruppe utøvere bestående av jenter og gutter. Treninga må tilpasses individuelt i forhold til kjønn og ferdigheter.

- Det blir viktig at langrennstreninga på skolen tilpasses godt i forhold til det som gjøres i elevenes/løpernes klubber. Målet mitt er at treningshverdagen blir mest mulig optimal for den enkelte langrennsløper.

- Jeg ser fram til å arbeide som langrennstrener/-lærer på toppidretten på SVGS. Skolen imponerer meg med det lanngrennstilbudet de har laget og den unike muligheten skolen har gitt meg med påvirkningsmuligheter på ivrige tenåringstoppidrettsutøvere.

- I tillegg har skolen lagt til rette for meg slik at jeg kan følge opp skiløpere som Nygård og Rønning og arbeidet mitt som idrettsfysiolog.


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut