Erik Røste. Foto: Erik Borg.

Erik Røste. Foto: Erik Borg.

Røste om jakten på generalsekretær

Skipresident Erik Røste vil ikke mene for mye om hvem Norges Idrettsforbund bør hente inn som generalsekretær.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

– Jeg har egentlig lyst til å svare at det er styret i Norges Idrettsforbund som skal ansette generalsekretær. Jeg skal ikke gi dem så mange råd, sier Røste.

Men skipresidenten kommer litt på glid. Han sier en ny idrettstopp i Norge må kunne samle både breddeidretten og frivilligheten med den helprofesjonelle og kommersielle delen.

– Idretten er en kompleks organisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, en stor frivillig organisasjon, en organisasjon hvor dugnadsinnsatsen er fundamentet i det vi holder på med.

– Samtidig er mye av virksomhet som vi driver med veldig profesjonalisert. Mange av særforbundene er ikke bare små bedrifter, men både mellomstore og store.

– Fotballforbundet omsetter for over 1 milliard kroner. Vi i Skiforbundet passerte 300 millioner kroner i omsetning i fjor, sier Røste.

Det er den balansen mellom frivilligheten og ivareta medlemmenes interesser kontra det å være en profesjonell organisasjon som skal drives også forretningsmessig.

Det der er en balansegang som stiller litt spesielle krav, fortsetter skipresidenten.

Han tror idretten gjør lurt i å lete i egne rekker.

– Det vil ikke være en ulempe å ha en bakgrunn fra idretten og kjenne idrettens mekaniser. Det betyr ikke at du må ha vært fremtredende tillitsvalgt eller hatt klubbverv, men å kjenne idrettens struktur og organisering vil være en stor fordel.

– Kan noen i skifamilien være aktuelle?

– Det er mange flinke skifolk. Det er det helt sikkert. Jeg har verken tenkt på noen eller fundert på det. Det må være en jobb som den som søker må være motivert for å gå inn. Det er det ingen tvil om.

– At det finnes folk med bakgrunn fra skisporten som kan klare det, er det ingen tvil, sier Røste.


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut