Lotte Miller inn til seier, kongepokal og NM-gull under TriQuart 2017. Foto: Kai Otto Melau.

Lotte Miller inn til seier, kongepokal og NM-gull under TriQuart 2017. Foto: Kai Otto Melau.

Kongepokaler til Lotte Miller og Jørgen Gundersen i triatlon-NM

Lotte Miller og Jørgen Gundersen var best under triatlon-NM i Kristiansand søndag.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

Det var 15 kvinner og 54 herrer som startet i NM-feltet i Kristiansand, i en flott løype med start ved Kilden Teater og målgang ved Bystranda foran Christiansholm festning. 

De begynte konkurransen med å svømme i kanalen og inn til stranden ved festningen. Først ut av vannet kom Jørgen Gundersen fra Ullensaker Cykleklubb.

Han hadde opparbeidet seg nesten ett minutts ledelse, men deretter fulgte de andre forhåndsfavorittene på rekke og rad, inkludert Casper Stornes fra Askøy sykkel og triathlonklubb, juniorene Endre Espedal fra Haugesund Triatlonklubb og Vetle Thorn fra Åsane Cykle Klubb, samt Eirik Ravnan fra Drammen Triathlon Club.

Lotte Miller fra Bryne Triatlonklubb kom opp av vannet som nummer syv og første dame. Også hun hadde en solid ledelse på sine konkurrenter. 

Les videre nedenfor bildet
Jørgen Gundersen vant kongepokal og NM-gull under TriQuart 2017. Fotograf: Kai Otto Melau.
Jørgen Gundersen var beste herre. Foto: Kai Otto Melau.

Etter skifte fra våtdrakt og svømmebriller til hjelm og sykkelsko, syklet de to runder ut av Kristiansand langs elva Otra. Jørgen ble ganske raskt tatt igjen av Stornes, Espedal og Thorn. Juniorene viste tæl og syklet hardt. 

- Jeg prøvde å gjøre et litt annet løp enn jeg har gjort her tidligere, og det fungerte veldig bra. Jeg hadde en plan om å rive meg løs på svømminga og opprettholde og øke på sykkel. Men jeg merket raskt på syklinga at jeg ikke hadde helt det trøkket jeg hadde håpet på, så da ble det plan B. 

- Det var junior-gutta Endre Espedal og Vetle Thorn som kjørte mest offensivt på sykkel i dag, så kudos til dem, uttalte Gundersen etter løpet. 

Da sykkeletappen var unnagjort var det fortsatt fire utøvere som knivet om førsteplassen, Gundersen, Stornes, Thorn og Espedal. Etter skifte til joggesko skulle triatletene løpe fire runder av en 2,5 kilometer sløyfe som blant annet gikk tvers igjennom Aquaramabygget og ut på moloen foran Bystranda. 

Juniorene Thorn og Espedal hadde trøbbel med tempoet satt av Gundersen og Stornes, og på andrerunden rykket Gundersen og fikk en luke også til Stornes. 

- Jeg følte jeg hadde kontroll på løpet etter at jeg fikk luken, men du vet aldri med Casper Stornes. Han er normalt sett en sterk løper, og han har avgjort på løp her tidligere, uttalte Gundersen etter løpet.

På damesiden var Lotte Miller suveren fra start til mål. 

Miller har lenge vært Norges beste kvinnelige triatlet, og var blant annet på pallen i VM-finalen i Chicago i 2015. De siste årene har hun imidlertid vært mye borte fra idretten grunnet overtrening. 

Nå er hun svært glad over å ha kunnet trene kontinuerlig dette året og har deltatt på noen kortere distanser i Norge og internasjonalt. Dette var imidlertid det første løpet på olympisk distanse som hun har deltatt i siden 2015. 

- Det var kjekt, det var tungt, men det var deilig. Jeg er glad for å være tilbake og nå håper jeg at jeg blir her en stund. Nå er det bare å få fortsette med det jeg holder på med og få kontinuitet i treninga, utbrøt hun etter løpet. 

Begge vinnerne skrøt hemningsløst av stemninga i Kristiansand. 

- Jeg fikk så mye igjen fra publikum som heiet og lagde sykt god stemning, fortalte Miller.

De fleste av Norges beste triatleter stilte til start, med unntak av Kristian Blummenfelt som har vunnet NM flere ganger tidligere, samt Gustav Iden. Begge var på WTS, verdenselitens serie, i Edmonton denne helgen, hvor Blummenfelt tok en 8. plass. 

Det var også flere andre triatlon- og swimrun-konkurranser for ungdom og senior i Kristiansand denne helgen, og til sammen deltok nesten 700 utøvere, inkludert fire parautøvere. 


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut