Calle Halfvarsson (t.v.) og Marcus Hellnerr. Foto: Laiho/NordicFocus.

Calle Halfvarsson (t.v.) og Marcus Hellnerr. Foto: Laiho/NordicFocus.

Sveriges herrer skifter miljø

– Vi skal utnytte de lange sammenhengende motbakkepartiene.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

Det är åter dags för miljöombyte för herrarna i längdlandslaget. Lite varmare klimat och långa uppförsbackar väntar åkarna, som idag reser till italienska Toblach.

Samtidigt befinner sig förbundskapten Rikard Grip och damtränare Ole Morten Iversen på rekresa i OS-staden Pyeongchang i Sydkorea.

– Läget är fortsatt gott i både herr- och damtruppen, vilket gör det lite extra roligt för oss att besöka OS-området, säger Rikard Grip.

De svenska landslagsåkarna är inne i en tuff träningsperiod. Mil efter mil på rullskidor och i löparskor varvas med styrketräning och intensiva intervallpass.

Tränarna Ola Ravald och Lars Selin har kontinuerlig kontakt med åkarna mellan passen.

– Vid den här tiden på året är det extra viktigt att hitta en balans i träningen där man tränar så hårt som möjligt, men samtidigt undviker skador.

– Åkarna har tränat på bra efter vårt senaste läger och har jobbat på att hålla i den plan som vi lagt upp för hösten, berättar Ola Ravald.

Samtliga åkare är friska och redo för läger i Sydtyrolen.

– Vi ser fram emot ett nytt miljöombyte med lite värme och ny terräng där vi kommer utnyttja de långa sammanhängande uppförspartierna som vi inte har i Sverige.

– Prioritet kommer vara fyra intensitetspass med bra kvalitet och i tillägg kommer vi fokusera på en hel del överkroppsträning.

Det är en viktig tävlingssäsong som närmar sig med OS i Sydkorea som det stora målet.

Medan herrarna inleder sitt läger i Toblach är förbundskapten Rikard Grip och damtränare Ole Morten Iversen på plats i Asien.

– Just nu är vi i Sapporo i Japan där vi kommer ha vårt pre-camp inför OS. Imorgon åker vi vidare till OS-byn Pyeongchang. Vi inspekterar boende och träningsområden och annan logistik för att vara så väl förberedda som möjligt inför tävlingarna.

– När man är på plats här känns det verkligen att OS närmar sig och det ska bli väldigt spännande att komma tillbaka hit om fyra månader igen, säger Rikard Grip, som kan känna tryggheten i att samtliga landslagstränare nu har varit på plats i Pyeongchang inför OS.


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut