Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen jubler over VM-gullet i stafett under mesterskapet i Lahti 2017. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen jubler over VM-gullet i stafett under mesterskapet i Lahti 2017. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Langrennsjentenes gode gjerning kan gi GULL

– Jeg er superoptimistisk, sier gullkandidaten.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

En god gjerning fra de norske langrennsjentene kan hjelpe Birgit Skarstein til gull i Paralympiske leker neste år. Onsdag testet hun sin nye kjelke.

Skarstein testet onsdag for første gang sin nye kjelke for kommende vinters skipigging. I bakhodet surrer tanken om et gull i neste års Paralympics i Pyeongchang.

– Jeg er superoptimistisk, sa Skarstein til NTB kort tid etter at hun har gjennomført den første testen med prototypen på sin nye kjelke.

Kjelken er utviklet i samarbeid med NTNUs Senter for Idrettsanlegg & Teknologi (SIAT) og Trondheim Ortopediske Verksted (TOV).

Og Skarstein virker veldig fornøyd med resultatet så langt.

– Jeg sitter bedre i denne. Jeg sitter mer riktig og i en mer offensiv posisjon. Den gir meg større rekkevidde i takene, den er lettere, bindingsfestet er bedre, sier 28-åringen og fortsetter å ramse opp alt som har blitt bedre fra den gamle kjelken.

Hun virker krystallklar i troen på at hun vil prestere bedre i den nye doningen.

– Den gir meg bedre forutsetninger for å ta medalje. Jeg har en stor tro på at det er mulig å få til, sier hun om medaljesjansene i Pyeongchang.

Gulljakker

Kjelken er blant annet et resultat av at de norske gulljentene i Lahti (Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla) auksjonerte bort gulljakkene sine etter ski-VM i Lahti, der Norge tok samtlige gullmedaljer på kvinnesiden.

Skarstein er svært takknemlig for hva de norske langrennsjentene har gjort.

– At de ikke bare har en solidarisk tanke om at andre utøvere skal ha godt konkurranseutstyr, men faktisk gjør noe med det, det synes jeg sier mye om Astrid og de andre jentene. At de tar ansvar for å få den utviklingen de ønsker seg.

– Dette kommer til å bety en enorm forskjell for vår treningshverdag, og gir oss en mulighet til å ta medalje og prestere.

– I tillegg vil det bety mye for dem som ikke driver med toppidrett, men dem som driver med bredde, som også har behov for denne type utstyr. Det har vært tanken bak prosjektet, at den jobben vi gjør kommer andre til gode.

 

Blir glad av å se Birgit

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var til stede og så Skarstein teste ut kjelken. Og hun likte det hun så.

– Jeg blir alltid glad når jeg ser Birgit. Hun har jo et helt fantastisk humør. Men jeg ser at hun merker en forskjell og at det er en forbedring med kjelken. Det synes jeg hun fortjener, både hun og resten av laget.

– De får nye kjelker, ski og utstyr, og det begynner å nærme seg de forholdene vi konkurrerer under. Det har jo vært et forferdelig etterslep, sier Jacobsen.

Jacobsen sier hun tenkte jakkene kanskje ville gi rundt 10.000 kroner i kassa. Men resultatet ble langt høyere. Gulljakkene ble solgt for ikke mindre enn 275.000 kroner.

– Det ble det så mye penger at vi bestemte seg for at pengene skulle øremerkes utstyr, og ikke dekke inn underskudd eller gå til drift.

– Det er gøy å se at det har blitt noe så konkret som dette, sier Jacobsen mens hun ser på Skarsteins nye kjelke.

Jacobsen sier samholdet med Skarstein og de øvrige parautøverne er viktig for det norske langrennslaget.

– Samholdet er viktig, vel så viktig som at de får nytt utstyr. At vi knytter dem litt sterkere til oss, og at de føler seg sterkere knyttet til oss.

– Vi er jo tross alt på samme lag, sier den norske skistjernen.


Se våre OL-sider: Program alle idretter| OL i dag| Startlister| Resultater Langrenn| Resultater alle idretter| Medaljeoversikt| Norges tropp| Vær fra YR| Smøretips

Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut