Erik Røste. Foto: Erik Borg.

Erik Røste. Foto: Erik Borg.

Skipresidenten: – Klok avgjørelse

– Jeg synes beslutningen er fornuftig, sier Erik Røste om tirsdagens IOC-beslutning om å utestenge Russland som nasjon fra OL.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Skipresident Erik Røste mener tirsdagens IOC-beslutning om å utestenge Russland som nasjon fra OL er fornuftig ut fra informasjonen som har kommet fram.

Styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) utestenger Russland fra vinterlekene i Sør-Korea som en konsekvens av avsløringene rundt landets statsstøttede dopingprogram.

Da NTB snakket med skipresident Røste kort tid etter at avgjørelsen var kjent tirsdag kveld, sa han følgende om IOC-styrets avgjørelse:

– Jeg har sett konklusjonene, men ikke hatt tid til å sette meg inn i alle detaljer. Jeg synes beslutningen er fornuftig ut fra omstendighetene og den informasjonen som har kommet fram i saken.

IOC åpner for at russiske utøvere kan få delta i lekene i Sør-Korea under nøytralt flagg.

Den muligheten vil bli gitt utøvere som har kommet opp på olympisk nivå i perioden etter Sotsji-OL i 2014 og i tillegg har vært underlagt et strengt antidopingregime i forkant av Pyeongchang-lekene.

– Det er viktig for meg å presisere at jeg synes det er bra at rene utøvere får lov til å delta. Det synes jeg er en klok avgjørelse, for det å ramme uskyldige er aldri bra, sa skipresident Røste.

Seks russiske langrennsløpere ble tidligere i høst utestengt av IOC fra alle framtidige OL.

Det gjelder Alexander Legkov, Jevgenij Belov, Maxim Vylegzjanin, Aleksej Petukhov, Jevgenija Sjapovalova og Julija Ivanova.

Lenge så det ut til at de samme utøverne likevel ville få anledning til å delta i vinterens verdenscup i langrenn, men nylig besluttet Det internasjonale skiforbundet (FIS) å midlertidig suspendere de seks.

Saken er nå sendt videre til Dopingpanelet i FIS for videre behandling. Skiforbundet avventer utfallet og håper på en rask avklaring.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut