I Trysil starter langrennssesongen 27. oktober, på lagret snø. Foto: Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysil.

I Trysil starter langrennssesongen 27. oktober, på lagret snø. Foto: Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysil.

Trysil sikrer tidlig start på langrenssesongen: – Enda flere kilometer

Nå pakker Trysil inn 34.000 kubikkmeter snø.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Allerede 27. oktober er de igjen klare for å åpne 6,5 kilometer med langrennsspor. Et tilbud som har hatt en vekst i antall treningsdager på 34 prosent de tre siste årene.

34 000 kubikkmeter snø er produsert på langrennsarenaen gjennom vinteren. Nå dekkes denne snøen med et tykt lag flis for å kunne pakkes opp igjen 27. oktober, så snart sykkelsesongen er ferdig i Trysil.

- Vi fortsetter satsingen vår på de som ønsker å starte langrennstreningen i oktober. I perioden 27. oktober til 15. desember opparbeider vi 6,5 km med løyper på langrennsarenaen vår. Et tilbud som har blitt svært populært.

- I perioden med «tidligsnø» har vi hatt en vekst i antall treningsdager på 34 prosent de siste tre årene, forteller Ola Gerhard Sørhuus, ansvarlig for tidligsnø hos Trysilfjell Utmarkslag.

Flere nyheter

Trysil har jobbet målrettet de siste årene for å bli en enda mer attraktiv destinasjon for treningsgrupper. 

Nå ser en at investeringer i eget snøproduksjonsutstyr ved langrennsarenaen, snølagring, nye traseer og tidlig oppstart gir resultater i økt antall treningsgjester.

Gjestene kommer tilbake år etter år og mange booket årets opphold allerede ved fjorårets treningssamling.

- I år forlenger vi noen av løypene våre slik at gjestene får enda flere kilometer å trene på.

- Vi kommer også til å videreutvikle, i samarbeid med Norges Skiforbund, et teknikkområde som er spesielt populært for barn. Vi kaller det en XC-park, inspirert av sykkelparkene våre, forteller Sørhuus.

Fra sesong til sesong

Trysil får mange lovord fra treningsgrupper som legger treningssamlingene sine der. Det går både på kvaliteten på løypene, variasjonen i terrenget og bomuligheter rett ved langrennsarenaen.

- Det er gledelig at vi klarer å fylle Trysil med landslag og treningsgrupper i en periode hvor det tradisjonelt sett har vært veldig lite gjester hos oss, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

- I slutten av april avslutter vi en fantastisk vintersesong, og så gjør oss klare til å starte sykkelsesongen i slutten av mai. Når sykkelen pakkes bort i midten av oktober, graver vi fram snøen igjen for å lage 6,5 kilometer langrennsspor.

- Det er ingen tvil om at vi har klart å skape en helårsdestinasjon, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

---

Destinasjon Trysil er profileringspartner av Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut