Steinar Mundal. Foto: Team Telemark.

Steinar Mundal. Foto: Team Telemark.

Steinar Mundal til Team Telemark

- Det er mange spennende løpere i laget, og jeg ser frem til å bruke min erfaring på å utvikle dem videre, sier trenerprofilen.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Steinar Mundal går fra skiskytterlandslaget til Team Telemark, og blir en del av trenerteamet til det hardsatsende privatlaget.

- Jeg gleder meg til dette prosjektet. Det er mange spennende løpere i laget, og jeg ser frem til å bruke min erfaring på å utvikle dem videre, sier Mundal, som nå får ansvaret for blant annet Mikael Gunnulfsen, Karstein Johaug og Eirik Mysen.

Steinar Mundal har de siste sesongene trent Tiril Eckhoff og resten av skiskytterjentene, men avsluttet engasjementet etter at kontrakten gikk ut tidligere i vår.

- Vi er selvsagt veldig godt fornøyde med at Steinar takket ja til å bli å bli med oss i Team Telemark, sier teamsjef Hans Kristian Lahus.

- Det er få trenere som matcher Steinar sin rutine og kunnskap, og vi ser frem til at han nå skal bruke denne på våre løpere og vårt team.

- I tillegg er Steinar spesielt dyktig til å skape gode miljøer preget av trivsel og samhold, noe som vi vektlegger tungt, forteller Lahus.

Damelag

Da Team Telemark i dag presenterte laget for kommende sesong i Kragerø, var den profilerte trenerveteranen en av to store nyheter.

Den andre var at laget igjen satser tungt på damesiden med hele fem nye løpere. Damelaget har en ung profil, der tre av løperne er førsteårs seniorer.

Amalie Honerud Olsen fra Mjøndalen har i juniorklassene vært en av landets beste sprintere, og har allerede som junior markert seg i sprint på seniornivå.

Katrine Seim kommer fra juniorlandslaget, mens laget kompletteres av Mari Nordlunde, Susann Sagstuen og Caroline Madsen.

- Det var viktig for oss å etablere et solid damelag igjen. Etter at våre forrige dameløpere Mari Eide og Silje Øyre Slind ble tatt ut til rekruttlandslaget, og Kari Vikhagen Gjeitnes satset langløp, så var vi sist sesong et rent herrelag. Det ville vi endre på nå, sier Hans Kristian Lahus.

Stort trenerteam

Team Telemark ble i fjor trent av Jarle Ausland og Jostein Vinjerui. Sistnevnte kombinerte jobben i privatlaget med trenerjobb i Storbritannia. Vinjerui blir med videre i Team Telemark, men ikke i en ren trenerrolle. Ausland fortsetter derimot.

Inn i trenerteamet kommer også Sondre Eriksen, som har bakgrunn blant annet som trener for Per Kristian Nygård.

Team Telemark presenterte også to nye herreløpere. Thomas Albertsen Dahlen og Kristoffer Liset kommer inn i laget.

Albertsen Dahlen var på laget som tok NM-gull i stafett sist vinter, sammen med Emil Iversen og Jørgen Sæternes Ulvang. Kristoffer Liset er førsteårs senior.

Se også
* Uttak Team Telemark 2018/2019


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus