OL-ilden. Foto: NordicFocus.

OL-ilden. Foto: NordicFocus.

Ny OL-president vil gjenvinne tillit

– Det krever konkrete handlinger.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Stanislav Pozdnjakov, som ble valgt til president for Russlands olympiske komité, sier han ønsker å gjenreise Russlands tillit etter dopingavsløringene.

Pozdnjakov, som tidligere har vunnet fire OL-gull i fekting for Russland, tar over etter Alexander Zjukov.

44-åringen varsler at han ønsker å rette på det frynsete ryktet Russland har etter avsløringene om systematisk bruk av doping i russisk idrett.

– Det krever konkrete handlinger for å gjenskape tilliten, sa Pozdnjakov og sa det er en prioritet at det russiske laget skal være med i framtidige OL, skriver nyhetsbyrået AFP.

Tilliten til russisk idrett har falt kraftig etter avsløringene om organisert, statsstøttet dopingjuks under OL i Sotsji i 2014, og det nasjonale antidopingbyrået RUSADA har siden august 2015 vært suspendert av Verdens antidopingbyrå (WADA).

Russland var blant annet utelukket som nasjon til OL, men mange utøvere fikk lov til å konkurrere under det olympiske flagget.

Russlands president Vladimir Putin ba tirsdag russiske idrettsledere om å etablere en kultur med nulltoleranse for doping.

Utspillet kom i forkant av valget av ny leder i Russlands olympiske komité.

– Det er viktig for oss å gjenopprette vår posisjon i den internasjonale idrettsbevegelsen, samarbeide aktivt med internasjonale forbund og fortsette arbeidet med å forbedre effektiviteten i antidopingsystemene våre, sier Putin i en uttalelse på Kremls nettsted.

– Det er nødvendig å prioritere opprettelsen av en kultur for absolutt nulltoleranse for dette negative fenomenet i alle former for trening, la Putin til.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut