ol-07

OL-sjef tiltalt

Skal være tiltalt for å stå bak en mistenkelig betaling.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Sjefen i den japanske OL-komiteen, Tsunekazu Takeda, skal være tiltalt for å stå bak en mistenkelig betaling. Det melder nyhetsbyrået AFP.

Takeda skal ha blitt tiltalt for korrupsjon 10. desember.

Bakgrunnen skal være en betaling gjort før den japanske hovedstaden ble tildelt sommerlekene som starter om et og et halvt år. Nyhetsbyrået siterer en kilde i det franske rettssystemet.

Summen skal ha vært på om lag 20 millioner kroner. Betalingen skal ha vært gjort i to deler – én før tildelingen av OL – og én etter.

Takeda selv nekter skyld, og sier han har samarbeidet for å komme til bunns i saken under en høring. Han har også lovet å samarbeide videre for å finne ut av saken.

En undersøkelse som ble startet i 2016 viser to betalinger til et firma koblet til sønnen til senegalesiske Lamine Diack, den tidligere sjefen i det internasjonale friidrettsforbundet.

Diack har vært på Interpols liste over mest etterlyste personer siden 2015, men Senegal har ikke ønsket å utlevere ham til Frankrike.

Tsunekazu Takeda har vært president for den japanske komité siden 2001. Tokyo vant avstemningen om å bli OL-verter i 2020 med 60 stemmer mot Istanbuls 36.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus