WC Lillehammer: Program| WC Ruka: Resultater| NC Gålå: Resultater| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Årets verdenscuphelgen på Lillehammer må endre programmet. Foto: Modica/Nordic Focus

Årets verdenscuphelgen på Lillehammer må endre programmet. Foto: Modica/Nordic Focus

Ingen skiathlon på Lillehammer

Endringer i programmet for verdenscupen

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Helga 3. til 5. desember arrangeres det verdenscup på Lillehammer. Der skulle det vært gått skiathlon på lørdagen. 

Det rennet er nå endret til 10 kilometer fristil for kvinner og 15 kilometer fristil for menn, begge med intervallstart. Løypa vil ha start og mål ved skiskytterarenaen ved siden av Birkebeineren skistadion. 

Det er Skiforbundet, organisasjonskomitéen for verdenscupen på Lillehammer og arbeidsgruppa til arrangøren som i fellesskap har kommet fram til at programmet må endres. Det melder FIS mandag ettermiddag. Årsaken er snømangel.

En arbeidsgruppe bestående av representanter fra FIS, Skiforbundet og den lokale arrangøren på Lillehammer har i dag gjennomført en befaring. Gitt både snømangel, og situasjonen etter den kraftfulle vinden man opplevde før helgen, har det vært krevende å finne fram til løype som lar seg realisere de neste 10 dagene. Det vil nå bli laget løyper med snø fra deponiet på skiskytterarenaen på Lillehammer.

- Alle involverte er nå enige om å lage en løype på skiskytterarenaen på Lillehammer som gjør det mulig å gjennomføre 10km/15km friteknikk lørdag 4. desember. Skiforbundet er svært glad for at man kom fram til denne løsningen, mye takket være det iherdige arbeidet den lokale arrangøren har lagt ned og er villig til å legge ned de neste 10 dagene, sier Terje Lund, arrangementssjef i Norges Skiforbund.

Ikke bekymret for arrangementet
– Vi er veldig glad for at vi greier å arrangere med de forholdene vi har hatt i det siste. Vi har verken hatt naturlig snø eller kulde til å produsere snø, og på fredag hadde vi orkan i tillegg. Det gjorde at det var vindfall overalt i den traséen vi hadde bestemt oss for å bruke til rennet på lørdag 4. desember, sier Per Olav Andersen i arrangementskomitéen til Langrenn.com. 

– Nå har vi brukt hele helga på å flytte tømmer fra løypa, men enn så lenge går det etter planen. I dag startet vi med å kjøre ut snø fra snølageret, og kanskje får vi produsert noe snø også, men været har ikke vært på vår side. I ettermiddag var det tre minusgrader, men så kom det et vindgufs, og med det steg temperaturen til to-tre plussgrader, forteller han. 

Andersen er imidlertid ikke bekymret for verdenscuphelga. 

– Vi greier oss med den snøen vi har på lager, og nå skal vi bruke de neste ti dagene godt, så neste fredag skal alt være klart. 

Dette betyr at det ikke vil bli gått noen skiatlon i verdenscupen før i Planica 23. januar, det er etter at det siste uttaket til OL er gjort.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse