WC Lillehammer: Program| WC Ruka: Resultater| NC Gålå: Resultater| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Ingrid landmark Tandrevold. Foto: Manzoni/NordicFocus

Ingrid landmark Tandrevold. Foto: Manzoni/NordicFocus

Ingrid Landmark Tandrevold har brukt oppussing som avkobling inn mot årets sesong

Med 20 treff og seier under sesongåpningen viste 25-åringen at det ikke var tilfeldig da hun vant fellesstartcupen under forrige sesongs verdenscup.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Ingrid Landmark Tandrevold imponerte stort da hun knuste alle konkurrentene i fellesstarten under sesongåpningen på Sjusjøen forrige helg. Jenta fra Fossum skøyt 20 av 20 treff og gikk dermed inn til en overlegen seier.

- Jeg har kun skutt 20 treff én gang i min karriere. Det var i Ruhpolding i 2019 da jeg også fikk min første pallplass i verdenscupen.  Så dette får vi satse på lover godt for resten av sesongen, forteller Ingrid til NRK etter målgang av fellesstarten.

Tandrevold vant også fellesstartcupen som den del av Verdenscupen forrige sesong, samt tok sin første verdenscup seier i samme øvelse. I år er det 5 renn med fellesstart fordelt på 11 verdenscuphelger.  Etter det gode resultatet i sesongåpningen viser Ingrid at hun også er å regne med kommende sesong.

- Det er selvfølgelig viktig å få en god inngang til sesongen. Det er alltid bra for selvtilliten å få gode resultater slik at du kan stole på at det arbeidet du har gjort i sommer og høst har gått bra.

Usikker på høyden i OL
- Jeg har flere dårlige opplevelser med å konkurrere i høyden. Jeg må være ærlig å si at jeg ikke er særlig komfortabel med det. Samtidig har vi i år vært på tre høydesamlinger, samt en i fjor, som gjør til at jeg kan klare å akklimatisere meg bedre enn det jeg har klart tidligere, forklarer Ingrid.

- Planen frem mot OL er også å være i italienske Lavazé i to uker før vi reiser til Beijing. Normalt når vi konkurrerer i høyden reiser vi rett fra konkurranser i lavlandet. For min del har det vært for dårlig tid til å akklimatisere meg, og jeg har prestert dårlig. Nå har jeg troa på at det vil være tilstrekkelig med tid til at jeg skal kunne klare å prestere på mitt beste under OL.

- Jeg var med i mitt første OL i Pyeongchang i 2018, så i år vet jeg mye mer hva jeg går til når et gjelder spesielt media og alt det rundt konkurransene. Målet mitt under de Olympiske lekene blir å være så godt forberedt jeg kan, og ha tillitt til at jeg har gjort den jobben som kreves til å prestere det jeg er god for.

Gleder seg til å feire jul i nytt hjem
I november 2020 kjøpte Ingrid sammen med kjæresten Trygve seg bolig i Oslo. Et oppussingsprosjekt. Det hele blir dokumentert gjennom instagramkontoen deres, Opppussingrid. Nå begynner paret endelig å se resultater, og har planer om å feire jul i det nye huset.

- Jeg har vært mye bortreist i sommer og høst, så det er helt klart kjæresten min, Trygve som har stått for det meste av oppussingsarbeidet. Likevel er det ekstremt mange valg som skal tas hele tiden, og dette er noe jeg tenker mye på.

- Når jeg kommer hjem har oppussingsprosjektet vært en slags avkobling fra skiskyttertilværelsen, der jeg bare har kunne tenke på alt annet enn skiskyting. Nå gleder vi oss til at vi forhåpentligvis får feiret jul i det nye huset i år, avrunder Ingrid.

Skiskytternes verdenscupsesong starter i Östersund helga 27.-28. november med normalprogram lørdag og sprint på søndagen.

Se terminliste for hele skiskytterverdenscupen


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse