-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

Innetrening frem til Kuusamo

Øystein Pettersen blir ikke kvitt astmaplagene. Søndag måtte han stå over verdenscupstafetten og nå har "Pølsa" bestemt seg for å kun trene innendørs frem mot Kuusamo til helgen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
- Nå kommer jeg til å trene alle økter innendørs før rennet i Kuusamo. I tillegg kommer jeg til å trene enda roligere for å spare lungene, sier Øystein Pettersen til langrenn.com.

Dritt lei
Sprintlandslagsløperen har stått over fem av syv renn så langt i år.

- Jeg begynner å bli dritt lei. Skirenn er det artigste jeg vet. Det er klart at det aldri er godt med en periode som jeg har nå, men mest betyr det for selvtillitten at jeg ikke får konkurrert, forklarer Pølsa.

Lørdag gikk han 15 kilometer fristil på Beitostølen. Pettersen kjente ikke til noe problemer med astmaen underveis og trodde det kom til å gå greit. Søndag måtte han imidlertid stå over stafetten. Hadde det vært opp til han selv hadde han gått rennet.

- Der og da var det riktig å gå, men det er lett å si i etterkant at jeg ikke burde ha gått. Jeg hadde fryktelig lyst til å gå på søndag, men legen mente det ikke var så lurt, medgir 24- åringen.

Ikke så fett å trene inne
Denne uken blir det dermed rulleski på mølle, trappetrening og styrke, alt innendørs.

- Jeg får trent, men det er ikke så fett å gå to timer inne på rulleski. Jeg vet allikevel hva jeg har gjort av trening før jeg ble dårlig og jeg har prestert jevnt bra selv om jeg har vært dårlig. Om jeg stiller til helgen kommer jeg til å gå hundre prosent, ikke som på lørdag hvor jeg gikk roligere enn normalt, forteller Pettersen.

Pølsa har friplass i verdenscupen frem til jul og kan stille i hvilke renn han vil.

- Jeg ser mer og mer verdien av å ha friplass. Om det hadde vært opp til meg selv hadde jeg gått uansett, men om det ikke går som ønsket kan jeg konsentrere meg om å bli helt frisk, avslutter Øystein Pettersen til langrenn.com.


Se hele uttaket til verdenscupen her:
Uttak verdenscup Kuusamo

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut