Innspurten på Studenterfemmila, en tradisjonell femmil som avsluttet årets rennsesong, i midten av april. I mål ventet koteletter og akevitt, som det seg hør og bør etter 2 x 25 km i ekte 5-mils løyper. Foto: Eivind Jølsgard, NTNUI Blits.

Innspurten på Studenterfemmila, en tradisjonell femmil som avsluttet årets rennsesong, i midten av april. I mål ventet koteletter og akevitt, som det seg hør og bør etter 2 x 25 km i ekte 5-mils løyper. Foto: Eivind Jølsgard, NTNUI Blits.

INVITASJON – BLI EN DEL AV NTNUI LANGRENN: – Det beste med Trondheim er nærheten til markaområdene, noe vi selvfølgelig utnytter for alt det er verdt

– Stort sportslig fokus, men vel så viktig er det sosiale

Tips en venn  Skriv ut

Nok en strålende NTNUI-sesong er unnagjort! Bli med oss for masse moro fra høsten!

Fristen for å omprioritere studier er 1. juli, og forhåpentligvis har mange av dere søkt dere til Trondheim til høsten! For til tross pandemi og strenge smittevernregler, legger langrennsglade trondheimsstudenter bak seg nok en kjempesesong, med bedre oppmøte enn på lenge!

I over 100 år har vi i NTNUI Langrenn lagt til rette for at skiinteresserte studenter som kommer til Trondheim, kan finne venner for livet! Gjennom hele året arrangerer vi minst fire ukentlige fellestreninger, i tillegg til samlinger, renn og banketter! På høsten er det fokus løpe- og rulleski-intervaller, basisstyrke og langturer i helgen. Vi går både fort og sakte, samt langt og kort! Og hver lørdag drar 60 stykker av oss ut av byen for å løpe elghufs opp Vassfjellet- Norges fineste elghufsbakke! Disse lørdagene er som et lite eventyr å regne, særlig for de av medlemmene våre som drar på byen dagen før. Men uansett oppladning, er dette en unik lørdagstradisjon man gleder seg til hver eneste uke, og et deilig pusterom fra studenttilværelsen i Trondheim.

Det beste med Trondheim er nærheten til markaområdene, noe vi selvfølgelig utnytter for alt det er verdt! Vinteren i Trondheim kan komme både tidlig og sent, men varer som regel helt til mai, og er relativt snørik i høyden. Gjennom hele sesongen arrangerer vi derfor våre egne karusellen, hvor vi går alt fra sprint, skibytte, prolog, individuellstart og fellesstart. Dette er ikke som vanlige klubbrenn, men heller et supersosialt samlingspunkt hvor vi kjemper mot hverandre i nydelige skiløyper rundt om i byen. I tillegg har vi intervaller, langturer, ski-tourer, guttetreninger og jentetreninger. Og når våren kommer, utnytter vi skareføret i Bymarka, samtidig som vi har ukentlige baneintervaller og trener mot sommerens store 3000m-test og Dragvolltestløp.

I langrenngruppa er vi en god blanding av studenter på alle nivåer. Vi har de som gikk på ski i barneårene, de som satset ut junioralderen, de som går på ski fordi det er gøy, og de som satser for fullt enda. Vi er altså en skikkelig god trøndersodd, der alle finner noe de liker!

For et par år siden startet vi verdens første langløpsteam som utelukkende består av studenter sammen med vår hovedsponsor Sweco, Team NTNUI Sweco. Guttene og jentene på dette laget satser langløp ved siden av studiene, og går flere av rennene i Visma Ski Classics. I Vasaloppet presterte teamet bedre enn noensinne, med 4 gutter topp 100, og beste jente på 38.plass. Et perfekt tilbud til deg som ikke har lyst til å gi opp skisatsningen helt enda, og hold deg fast; vi søker nye og motiverte løpere til teamet i september!

Men hva er vel det beste med langrenn? Jo, samlingene! Så det har vi selvfølgelig masse av i NTNUI Langrenn! Med god støtte fra vår hovedsponsor Sweco drar vi på relativt billige samlinger, blant annet til det nydelige myrterrenget i Meråker, på tidligsnø i Bruksvallarna, og til det store utland etter jul.

I NTNUI Langrenn er det et stort sportslig fokus, men vel så viktig er det sosiale. Hvert år arrangerer vi derfor en utenlandstur, som regel til et Ski-Classics renn. Her får vi konkurrert innbyrdes, men også prøvd oss mot verdenseliten, i fantastiske omgivelser. De siste årene har vi dratt til Kaiser Maximillian Lauf og Jizerskà, og flere av oss har kommet tilbake til studielivet i Trondheim med en ny venn, og mange alpepub-opplevelser rikere!

For de fleste av oss er det offseason hele året, men april er alltid en spesiell måned for alle langrennsløpere. Dette er måneden da vi i langrennsgruppa virkelig har det gøy, med skareturer, banketter, baneintervaller og vår store sagnomsuste avslutningsfest, Stakefesten. Årets offseason-periode ble jo langt fra vanlig, men vi fikk likevel arrangert flere festlige lag, og sier oss meget godt fornøyd med sesongen, og gleder oss til høsten!

Nå venter en lang og tøff eksamensperiode for alle Trondheimsstudenter, men vi tar oss likevel tid til ukentlige baneintervaller for å spisse formen mot vårens store 3000m-test den 15.mai. Og snøen ligger enda i Bymarka, og veiene er tørre rundt Byneset!

Vi håper du har latt deg friste av det gode skimiljøet vi har i Trondheim, og at vi sees til høsten. Vi er en flott gjeng på ca. 170 medlemmer som gleder oss til å ta dere imot, og en langrennsklubb som byr på langt mer enn kun fellestreninger. Vi er sikre på at du kommer til å storkose deg sammen med oss, og at du kommer til å elske grønn, gul og sort etter noen måneder hos oss!

Sjekk gjerne nettsiden vår, https://org.ntnu.no/langrenn for å se hva vi holder på med, eller ta en tur inn på instaen vår, @ntnuilangrenn !

Håper vi sees! En grønnkledd hilsen fra

Thomas Meinicke, Leder NTNUI Langrenn

Axel Villanger Bang, Hovedtrener NTNUI Langrenn

Og resten av styret i NTNUI langrenn


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse

Resultater Jonas Vika 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com og Langrenn.com. Fotomontasje: Langrenn.com.

DEL 1: OVERTRENT ELLER FEILTRENT? Hva er forskjellen, og er det ene verre enn det andre? Hvem er mest utsatt?

Mangeårig landslagstrener: – Færre ungdommer som klager over «pakka lår»

Resultater Emma Kirkeberg Mørk 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

Det norske verdensmesterlaget på stafetten under VM i Oberstdorf 2021. I etapperekkefølge Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og Helene Marie Fossesholm. Foto: Modica/NordicFocus.

ALLE UTTAK: Landslag, lag og team 2021/2022

Oppdateres fortløpende - Stadig nye landslag og team legges til

Barbro Sætha og Gina Flugstad Øien kommer nye inn i Team XPND. Foto: Wiild Photo.

GJERDALEN OG TEAM XPND FUEL OF NORWAY SATSER PÅ DAMENE

– De nye jentene bringer mye verdifull innsikt og dedikert engasjement

Illustrasjonsbilde. Foto: Modica/NordicFocus.

DELTE MENINGER OM SPLITTING AV YNGRE OG ELDRE LØPERE TIL HVERT SITT KONKURRANSESTED

– SIKKERT FINT FOR DE STORE KLUBBENE I SENTRALE STRØK, MEN .....

Simen Hegstad Krüger med medaljer fra VM i Oberstdorf 2021. Foto: Modica/NordicFocus.

SIMEN HEGSTAD KRÜGER SOLEKLAR VINNER AV HOLMENKOLLEN SKISHOW

FLERE STYGGE FALL – ET PAR AV GUTTA MISTET RETT OG SLETT SKIEN I FULL FART

Helene Marie Fossesholm på Junior-VM 2020 i Oberwiesenthal. Foto: Flyingpointroad.com.

HOLMENKOLLEN SKISHOW VUNNET AV HELENE MARIE FOSSESHOLM

– Fy søren, sjelden jeg føler meg så jaget