-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

Jacobsen knuste alle

Astrid Jacobsen vant i dag 15 km fristil fellesstart i Rybinsk
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Astrid  Uhrenholdt Jacobsen var helt overlegen i spurten og vant med dette sin første verdenscupseier.  Vibeke Skofterud lå i tet inntil en km før mål, men måtte slippe flere løpere forbi seg i spurten. Kristin Murer Stemland kom på 7. plass.

- Det var veldig tett og kamp om plassene hele veien. Jeg hadde ikke noe mål om å vinne så derfor hadde jeg ikke mål om å ligge i tet heller men stresse minst mulig og ta mest mulig i nedoverbakkene. Når vi kom til den siste bakken satset jeg på at sprintegenskapene ville virke etter 14km og det gjorde de. Det er ganske uvirkleig og nesten større for meg enn å vinne her enn VM gull i Sapporo, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

- I morgen er det sprint i skøyting og det blir spennende å se hva jeg kan få til. Jeg skal være offensiv, uttaler Jacobsen.

På andreplass kom russiske Natalia Korosteleva, mens Riitta-Liisa Roponen, Finland, tok tredjeplassen. Skofterud ble til slutt nummer tolv. Kun tre norske jenter stilte til start på dagens 15 kilometer fellesstart.

- Det var et helt perfekt løpsopplegg av Astrid. Hun lå bak lenge og hvilte og la seg først inn i siste bakken. Det var så perfekt som det kunne være. Selv om hun ble litt stiv på oppløpet hadde hun de nødvendige meterne. For Vibeke sin del skulle nok hun rykket tidligere, sier Ulf Morten Aune til langrenn.com.

Marit Bjørgen holder seg hjemme for å trent til Tour de Ski.

Fullstendig resultatliste:
WC - Rybinsk - 15 km fristil fellesstart kvinner

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut