Jan_e_lite_100x152

Jan Egil snuser på verdenseliten

Jan Egil Andresen har gjort store fremskritt i år og har flere plasseringer inne blant topp 30 i verdenscupen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Jan Egil Andresen under verdenscupstafetten på BeitostølenI år var målsettingen til Andresen å få gå verdenscuprenn, allerede i første forsøk på Beitostølen viste han meget gode takter, og gikk inn til en 21.plass. Det gjorde at han fikk sjansen i Toblach.

- Jeg var veldig godt fornøyd med å få gå i Toblach og det var fint at Krister (Sørgård) lot meg få sjansen igjen selv om det ikke gikk så godt der, sier Jan Egil Andresen til Langrenn.com

Fellesstarten i Toblach var ikke bare enkel når man starter i de bakre rekker, men Jan Egil brukte den nye sjansen godt og gikk seg inn til poengplass på klassiskrennet i Davos og var noen få sekunder unna poeng på 10km fristil i Ramsau.

Andresen fikk gå noen verdenscuprenn i fjor også, og klarte poeng under femmila i Holmenkollen, på de andre rennene han gikk i verdenscupen lå han stort sett på førtitallet. At det har løsnet i år, kom ikke som noen overraskelse, han har nemlig hatt en langsiktig plan over langrennssatsningen.

- I fjor trente jeg veldig mye for å bygge en plattform, mens jeg i år har gått litt ned på mengden og kjørt mer hardt.

I fjor var det nok ikke så mange som trente mer enn 25-åringen, måneder på over hundre timer ble loggført, og han endte opp på 835 timer gjennom hele året.

Jan Egil har også gjort unna utdannelsen, på Idrettshøgskolen i Oslo og Høskolen på Rena. Når bor han hjemme i Elverum og har ingen ting annet å tenke på enn treningen.

- Jeg tror det har vært viktig. Nå får jeg konsentrert meg mer om det jeg skal og jeg styrer treningen selv, i steden for at det er andre gjøremål som jeg må ta hensyn til. Jeg tror det er lurt å ha gjort unna studiene først for så og satse for fullt. Gjør man det omvendt vil man fort gå å lure på om man skal begynne å studere.

Jan Egil har vært tålmodig og hatt litt og litt fremgang for hvert år. Her er en oversikt over hans beste resultater siden han var 15 år gammel:

15 26.plass hovedlandsrenn
16 4.plass norgescuprenn
17 Gull junior NM
18 16.plass junior NM
19 2.plass junior NM
20 24.plass senior NM
21 15.plass senior NM
22 12.plass senior NM
23 11.plass senior NM
24 6. plass senior NM

Ettersom man nærmer seg toppen blir det vanskeligere og vanskeligere å forbedre seg, hvordan skal du klare det?

- Jeg må belage meg på at plasseringer er underordnet, og prøve å spise opp forspranget bit for bit. Det er ingen grunn til å ikke ha troen på at man skal kunne gå like fort som de beste i Norge, i hvert fall ikke i skøyting. Det er ikke noe spesielt de beste, sier en målbevisst Jan Egil Andresen.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut