---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Astrid Uhrenholdt Jacobsen ute i OL-sprinten i Sotsji 2014. Da det hele var over endte fasiten på en sterk 4. plass, tross stavbrekk underveis i selve finalen. Foto: NordicFocus.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ute i OL-sprinten i Sotsji 2014. Da det hele var over endte fasiten på en sterk 4. plass, tross stavbrekk underveis i selve finalen. Foto: NordicFocus.

Jeg er stolt!

Kommentar

I 10-15 år har jeg på avstand, men med stor interesse, fulgt det norske langrennsmiljøet ganske nøye.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Sett hvordan løpere har lyktes og mislyktes. Bakteppet har som regel vært gode ski, dårlige ski, is i rubben, hørt på alskens forklaringer og bortforklaringer. Om formtopper og det stikk motsatte.

Summa summarum: langrenn har vært livet, livet har vært langrenn. Alt annet har vært uvedkommende bagateller.

Så ble det tid for Sotsi-OL. De utvalgte utøverne skulle gjøre opp om hvem som var den raskeste og mest utholdende langrennsløperen på planeten.

Alt lå til rette for at Den Olympiske Komite med assistanse av klokka og en jury skulle avgjøre. Sjølsagt under valgspråket «Mens sana corpore sanum», en sunn sjel i et sunt legeme.

Så opplever vi, muligens til noens overraskelse, at en langrennsløpers hode ikke bare er fullt av tanker om mjølkesyre og puls.

Scenene etter målgang på jentenes 15 km rørte en hel verden.

Langrenn er faktisk ikke det viktigste i verden. At en gruppe idrettsledere på høyeste plan ikke forsto hva det svarte båndet betydde er beklagelig.

Men det er sjølsagt lov å skrive sin egen dødsattest for hvem som helst; også for den Internasjonale Olympiske Komite. Men at dødsattesten signeres av en nordmann er sjølsagt beklagelig.

Jeg er stolt over å føle tilhørighet til norsk langrenns-idrett. Ved siden av å være prestasjonsorientert har de kvinnelige norske langrennsløpere i Sotsji vist verden at vår idrett, midt oppe i kampen om hundredeler er en del av en større helhet.

Takk til alle dere som konkurrerer på ski i OL!

---

Kåserier, kronikker, kommentarer og lignende representerer på generell basis skribentens syn og ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt ståsted. Dette gjelder også i dette tilfellet, selv om kommentarens forfatter også er journalistisk innholdsleverandør på Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut