Jevne og Alsgaard om REDLINE

Produktnytt

- Vi begynte på null med noen ville idéer, så har det snevret seg inn til noe veldig fornuftig, understreker Thomas Alsgaard på Madshus sin lansering av produkt-kategorien RED og skiene REDLINE.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Produktomtale

Erling Jevne og Thomas Alsgaard på Madshus sin lansering av REDLINE-skiene. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.
Erling Jevne og Thomas Alsgaard på Madshus sin lansering av REDLINE-skiene. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

- Thomas Alsgaard og Erling Jevne er veldig viktige for oss, og Odd-Bjørn Hjelmeset har også hjulpet til, innledet Madshus-sjefen Nils Hult da skifabrikken forleden dag lanserte sin nye produktserie helt i toppsjiktet, Madshus RED.

På lanseringen, som Langrenn.com allerede har publisert to artikler om (se linker lenger ned), deltok skilegendene Erling Jevne og Thomas Alsgaard.

De har vært en del av arbeidet med å ta frem produkter under navnet Madshus RED og REDLINE. Et arbeid som har pågått siden 2010.

Madshus REDLINE danner et helt nytt toppsjikt hos skifabrikken på Biri i Oppland. Listeprisen er satt til 6.500,- kroner, mens skienes vekt er i andre enden av skalaen.

- Denne skien er 10% lettere enn tidligere modeller. Utgangspunktet for å lage disse skiene var super gli og "rulleskifeste". Man må prøve hvor grensene er og det har vi gjort, opplyste Nils Hult.

I tillegg til lav vekt legger man også merke til at skiene er veldig myke foran og bak.

Torsjonsstivhet
- Vi begynte på null med noen ville idéer, så har det snevret seg inn til noe veldig fornuftig, sier Thomas Alsgaard.

- Men hva med torsjonsstivheten (vridning/dreining), spør representanter fra racingbutikkene som deltar på lanseringen.

- Dette med stivhet har vi diskutert i utviklingsarbeidet. Glem torsjonsstivheten på klassisk ski, med mindre du skal kjøre alpin med dem. Skiene ligger i sporet og går rett frem, poengterer Thomas Alsgaard.

Han sier også at han tror alle Madshus-løperne i det 5 mil lange turrennet Jizerska i Tsjekkia for en drøy uke siden gikk på Madshus REDLINE, med unntak av Stanislav Rezac, da han skal ha fått skiene så tett innpå start at han heller valgte å bruke et annet par.

Fortsetter nedenfor bildet

Sportsforretningene Bjørn Myhre Sport, Bull Ski & Kajakk, Foss Sport, Milslukern Sport og Oslo Sportslager er racingbutikker som deltok på lanseringen av Madshus REDLINE. Her tester de skiene, med Roar Thorrud fra Milslukern Sport i front, mens Thomas Alsgaard og Erling Jevne står ved siden av sporet. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Gode egenskaper
Mens en del langløpere altså fikk et av sine første møter med Madshus REDLINE under Jizerska tidligere i måneden gikk Erling Jevne på sin side med REDLINE-skiene allerede under Birkebeinerrennet i fjor. Riktignok en av de siste prototypene i utviklingsrekkefølgen.

I kjent stil ble det klasse-seier blant menn i alderen 45 til 49 år, tiden var 2:37:40. Ola Sandholt kom i mål som nærmeste konkurrent, nær 2 minutter etter vinneren.

- I Birken la jeg nok på litt for mye klister, smiler Jevne. Dermed kunne seiersmarginen kanskje vært enda større.

- Hva er det som gjør Madshus REDLINE så spesielle?

- Jeg synes skiene har alle de gode egenskaper en ski skal ha. Det første man legger merke til er vekta. I tillegg er det lett å få feste, den er lett å føre og den har god glid.

- Har ikke dine tidligere ski hatt disse egenskapene?

- Dette er helt klart et steg videre i forhold til de beste Madshus-skiene jeg har fra før. De er bedre enn alt annet, understreker Erling Jevne.

Han gir også ros til skifabrikken som laget sine første ski tilbake i 1906.

- Madshus har folk som er veldig gode på teori og også de som er veldig gode på praktisk arbeid i forhold til å justere og skru på produksjonsmaskiner og lignende.

Feeling må til
Arbeidet med Madshus REDLINE har som nevnt pågått siden 2010. Mens utviklingen har gått sin gang er det laget stadig nye prototyper. Thomas Alsgaard og Erling Jevne har fortløpende vært prøvekaniner.

- Er det ikke krevende å sammenligne de ulike prototypene?

- Man merker egentlig stor forskjell fra prototype til prototype, men slikt arbeid krever en viss feeling, sier Alsgaard til Langrenn.com.

- For min del har jeg testet mye sammen med gode birkebeinere og også sammenlignet med egen skipark, opplyser Erling Jevne avslutningsvis.

Se også
- Her har Madshus tatt føringen - Langrenn.com's prat med Oslo Sportslager.
Madshus REDLINE setter standard - Langrenn.com's hovedomtale av lanseringen av Madshus RED og REDLINE.
Madshus sin hjemmeside.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus