RESULTATER: Ski-NM: Tirsdag: 10/15 km: Kvinner- Menn| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Johan Kjølstad fra Team United Bakeries går i mål til seier i König Ludwig Lauf 2014. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Johan Kjølstad fra Team United Bakeries går i mål til seier i König Ludwig Lauf 2014. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Johan Kjølstad: - Det er som å kjøre bil

Johan Kjølstad var en suksessfull sprinter med en rekke mesterskapsmedaljer. Nå er skogningen klar leder i langløpscupen Swix Ski Classics, foran finalen Årefjällsloppet lørdag. - Egentlig er det ikke så ulikt, sier Team United Bakeries-kapteinen.

Tips en venn  Skriv ut

I Liberec i 2009 ble Johan Kjølstad verdensmester i lagsprint sammen med Ola Vigen Hattestad. I samme mesterskap tok han sølv i den individuelle sprinten, og så nylig som i 2011 har han en NM-medalje fra sprint.

Så bestemte trønderen seg for å satse alt på langløp.

Som kaptein av årets store suksesshistorie i Swix Ski Classics, Team United Bakeries, troner han nå på toppen av sammenlagtkonkurransen for gutta.

- Folk flest tror nok sprint og langløp er veldig forskjellig, men egentlig er det ikke så ulikt, sa Johan Kjølstad på pressekonferansen holdt torsdag kveld foran finalen i langløpscupen, Årefjällsloppet, som går av stabelen på lørdag.

- Det er som en bil. Du starter med mye bensin på tanken, men du må disponere det rett, og ha energi til hele løypa, smilte han.

- I sprint er man vant til å gå i høyt tempo og spare på kreftene. Sånn er det også i langløp, og det er nok derfor sprintere gjør det så godt.

Det er spesielt staking Kjølstad har spesialisert seg i det siste året. Alle de fire foregående løpene i cupen har han gått uten feste på skiene. Slik blir det trolig også på lørdag.

- Jeg har sett på løypeprofilen. Jeg trodde det skulle være brattere og hardere i starten. Forhåpenligvis blir det staking, og det er bra for meg, sa han.

- Jeg er ikke sikker, men jeg tror det kan bli en spurt.

Det er for øvrig 117 poeng som skiller fra Kjølstad ned til nærmeste konkurrent, som er hans lagkamerat John Kristian Dahl. Ned til Simen Østensen fra Team Centric er avstanden 154 poeng.

Ettersom det deles ut 200 poeng til vinneren av lørdagens renn, er det de tre det kommer til å stå mellom i sammendraget.


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse