Johan Kjølstad. Foto: Erik Borg.

Johan Kjølstad. Foto: Erik Borg.

Johan Kjølstad: - Godt å avslutte med flagget til topps

Finalen i Ski Classics ble en drømmedag for Team United Bakeries. - Dette var en topp avslutning på sesongen, sier vinner Johan Kjølstad til Langrenn.com.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Før helgens finalerenn i Visma Ski Classics, håpet Team United Bakeries på seier for å kunne kalle dette den råeste sesongen noen sinne.

Da Johan Kjølstad gikk først over målstreken, etterfulgt av lagkameraten John Kristian Dahl, var drømmedagen i boks.

- Dette ble en topp avslutning på sesongen, både for meg selv og laget, sier Johan Kjølstad etter lørdagens seier.

Seieren betydde mye
Etter turen fra Rena til Lillehammer, følte ikke Kjølstad seg helt på topp. Med god hjelp fra lagets fysioterapeuter kom formen tilbake på plass, og han var klar for fullføre seiersrekken John Kristian Dahl hadde startet.

- Jeg gjorde det kroppen tillot, og fikk god hjelp fra støtteapparatet vi har. De får litt av æren for at helgen gikk så bra, sier Kjølstad.

- Hele laget stilte til start innstilt på å vinne, og derfor betydde det ekstra mye at vi klarte det, fortsetter han.

Både manager Henrik Kvissel og deres sponsor Remi Goulignac hadde nemlig fortalt utøverne før start hvor morsomt det hadde vært med sesongens siste seier, etter at John Kristian Dahl vant både Vasaloppet og Birken.

- Jeg tenkte på det Henrik og Remi hadde sagt til oss under hele løpet, og det hjalp meg virkelig til å hente fram de siste kreftene i motbakken opp mot mål, sier Kjølstad.

- Avslutningstraseen passet meg bra, fordi jeg er liten og rask. Allikevel var jeg ikke helt sikker på at jeg skulle klare det. Heldigvis hadde jeg en god dag, legger han til.

Taper og vinner sammen
Tidligere i sesongen oppnådde ikke Team United Bakeries de resultatene de var ute etter. Derfor synes Kjølstad det var ekstra morsomt at laget slo tilbake på nyåret med en rekke gode prestasjoner fra ulike løpere.

- Vi taper og vinner sammen, og det lager et veldig godt miljø i teamet. Det er viktig å ha flere gode skiløpere å spille på for at laget skal prestere, sier Kjølstad.

- Det er også ekstra morsomt å gå i mål til seier når hele laget jubler, legger han til.

Det er heller ingen vil om at en slik avslutning har gitt hele Team United Bakeries motivasjon fram mot neste langløpssesong.

- Det er fantastisk å vise at vi kan prestere så bra etter en lang og slitsom sesong. Vi avslutter med flagget til topps.

- Nå gleder vi oss allerede til oppkjøring fram mot neste vinter, avslutter Kjølstad.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus