WC Lillehammer: Program| Startlister| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km F: Kvinner| Menn| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
PÅ TOPPEN for første gang: Johan Olsson stråler blant Alpe-toppene i Davos.

PÅ TOPPEN for første gang: Johan Olsson stråler blant Alpe-toppene i Davos. Foto: Kjell Erik Kristiansen

Johan Olsson - en ny sensasjon

Herrenes verdenscup har vært fylt av overraskelser så langt. I Gällivare var det Marcus Hellner som var sensasjonen. I Kuusamo fortsatte det med vår egen Martin Johnsrud Sundby. Og i Davos var det en kjempeoverraskelse: 28 år gamle Johan Olsson fra Sverige?
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Dermed tok svensken over verdenscupledelsen fra Petter Northug jr, som cruiset inn til en 55.plass i sitt nybarberte skjegg. Norge og Sverige har faktisk vunnet alle de fem World Cup-rennene for menn hittil i sesongen.
- Det kjennes uvrikelig, sier Johan Olsson direkte etter målgang og får seiersklemmen av hustru Anna (tidligere Dahlberg), olympisk mester 2006.
- Jeg visste ikke en gang at Anna var her på stadion, svarer Johan på spørsmålet om det var viktig for ham at hun fanns på plass.
- Allerede i Gällivare kjente jeg at jeg kan vinne et World Cup-renn. Det var som om det slapp noe inne i meg etter 7,5 kilometer der. Da kunne jeg gå ifra de andra på stafetten, og det ga enorm selvtillit, sier 28-åringen, som tidligere hadde en 7.plass fra Canmore ifjor som sitt beste resultat i cupen.

Lengtet til Davos
- I Kuusamo var jeg på gang og lå blant de tre beste til etter halvveis. Men den løypa passer meg ikke i det hele tatt, og etter det har jeg bare lengtet til rennet her i Davos. Her bruker jeg alltid å gjøre bra resultater, sier han.
Han hadde en hard kamp med Axel Teichmann, som presset svensken hele veien.
- Jag hørte at jeg var noen sekunder foran ham, og 5 sekunder er jo ikke mye mot en mann som Teichmann. Men jeg så Vittoz og Jauhojärvi foran meg, og da jeg kjørte de inn uten vanskeligheter forstod jeg at jeg hadde sjansen.
- Det var en enorm følelse da jeg svingte inn på oppløpet og hørte at jeg fortsatt hadde 25 sekunder på meg. Men jeg er ikke så overrasket, jeg har faktisk ventet på en fulltreff. Jeg har trent meget bra og er j-lig bra i klassisk nå, stråler en stolt Johan Olsson, som mange unnet seieren.
Han opplevde samme stressfulle timer etter løpet som Martin Johnsrud Sundby gjorde i Kuusamo. Nå kunne Martin uten nevneverdig oppstyr styre ut av stadion med en beskjeden 15.plass i bagasjen.
Den nordmannen som kom nærmest pallen var Eldar Rønning på 4.plass, tett fulgt av John Kristian Dahl på plassen bak. Anders Aukland får også godkjent for en 11.plass fra et tidlig startnummer.
Nå tror du kanskje at Johan Olsson blir en av favorittene til Tour de Ski.
- Det kunne jeg sikkert ha vært, det er mange fine klassiske etapper der. Men jeg avstår Touren og trener på hjemmebane. VM i Liberec i februari er mitt hovedmål, sier svensken. 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut


Vidar Løfshus

- Helt åpent

Assistenttrener for herrelaget Vidar Løfshus:

Åge Skinstad

- Har aldri hørt om liknende

Åge Skinstad raser:

Tor Arne Hetland

Hetland back in business

Ella Gjømle kommenterer Tour de Ski:

30 km, Bjrgen jubel 01_500x374

Bjørgen to i prologen

Langrenn.com følger Tour de ski

Therese Johaug

Går for pallen i klassisk

Therese Johaug sikter høyere:

Odd-Bjørn Hjelmeset

Det er nå det begynner

Odd-Bjørn Hjelmeset kommenterer Tour de Ski for langrenn.com: