Intenst spurtoppgjør mellom Justyna Kowalczyk og Therese Johaug om seieren på Tour de Ski sin 2. etappe 2011/2012. Førstnevnte trakk det lengste strået med et par skotupper. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Intenst spurtoppgjør mellom Justyna Kowalczyk og Therese Johaug om seieren på Tour de Ski sin 2. etappe 2011/2012. Førstnevnte trakk det lengste strået med et par skotupper. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Johaug brukte turboen

Therese Johaug startet som nummer 14 på jaktstarten, over 25 sekunder etter Justyna Kowalczyk, men gikk et forrykende løp og spurtet til slutt om seieren mot den polske jenta på et vanskelig føre.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Kowalczyk, som også vant torsdagens prolog, leder Tour de Ski sammenlagt. Hun har 5,2 sekunder ned til Johaug, mens Bjørgen er 17,1 sekunder bak.

Johaug startet som 14. løper fredag, men klarte å gå seg inn i tetkampen. Kort tid før mål skaffet Johaug og polske Kowalczyk seg en luke til Marit Bjørgen og finske Aino-Kaisa Saarinen. På oppløpet kjempet Kowalczyk og Johaug side om side, men den polske løperen krysset målstreken først.

- Jeg er kjempefornøyd med løpet mitt. Jeg hadde fordel med høy frekvens, og skiene hadde godt feste og god gli. På annen runde var det litt dårlig, men totalt sett er jeg fornøyd, sa Johaug til NRK.

- Jeg prøvde å slå om i spurten, men det gikk ikke. Hun var bedre enn meg, så sånn var det. Med tanke på fjoråret, ligger jeg foran skjema, la Johaug til.

Kowalczyk fikk med seg 15 bonussekunder for etappeseieren, mens Johaug fikk ti sekunder. Marit Bjørgen var 7,1 sekunder bak Kowalczyk og endte på tredjeplass. Det ga henne fem bonussekunder.

- Jeg synes formen er bra, men jeg hadde ikke all verdens feste. I motbakkene hadde jeg nesten ikke feste i det hele tatt. Det var en sjanse å ta å velge rubb, og det ble veldig glatt. Sett i ettertid tok jeg nok et feil valg, men jeg fikk heller ikke klister til å fungere før løpet, sa Bjørgen til NRK.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 12, Marthe Kristoffersen nummer 14, Kristin Størmer Steira nummer 15, Astrid Uhrenholdt Jacobsen nummer 30 og Heidi Weng nummer 39. Flere av de norske løperne slet med glatte ski på fredagens etappe.

Tour de Ski fortsetter med sprint klassisk i Oberstdorf lørdag.

---

Resultater 2. etappe av Tour de Ski
Oberhof, Tyskland - 30. desember 2011
10 km klassisk jaktstart, basert på prolog 29. desember


1. Justyna Kowalczyk, Polen 32:04.4
2. Therese Johaug, Norge 32:04.6
3. Marit Bjørgen, Norge 32:11.5
4. Aino-Kaisa Saarinen, Finland 32:20.7
5. Krista Lahteenmaki, Finland 32:57.8
6. Kikkan Randall, USA 33:03.0
Øvrige norske

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus