Damenes seierspall på 10 km klassisk under verdenscupen i Nove Mesto 2020. FV: Natalia Nepryaeva (2. plass), Therese Johaug (1) og Ingvild Flugstad Østberg (3). Foto: Modica/NordicFocus.

Damenes seierspall på 10 km klassisk under verdenscupen i Nove Mesto 2020. FV: Natalia Nepryaeva (2. plass), Therese Johaug (1) og Ingvild Flugstad Østberg (3). Foto: Modica/NordicFocus.

JOHAUG I SÆRKLASSE I NOVE MESTO – 3. PLASS OGSÅ NORGES VEI

Søndagens 10 km lange jaktstart under verdenscupen i Nove Mesto viste en Therese Johaug proppfull av superkrefter.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Therese Johaug gikk ut 33 sekunder før Natalja Neprjajeva på søndagens jaktstart i Nove Mesto. Ikke overraskende var ingen i nærheten av Johaug.

Johaug vant gårsdagens 10 kilometer i suveren stil og vant med hele 33 sekunder ned til russiske Neprjajeva.

Derfor var det tilnærmet lik ingen som trodde at noen skulle være i nærheten av å tukte Johaug. Og det var det heller ikke.

Johaug økte og økte fra første stavtak og gikk lett og ledig gjennom samtlige 10 kilometer. Hun vant enkelt.

– Det var et veldig, veldig godt renn i dag. Jeg hadde kjempegode ski, så smørerne har gjort en veldig god jobb. Jeg føler meg i veldig god form om dagen. Jeg blir ikke sliten og blir ikke stiv, og kan bare gå. Det er en fantastisk følelse, sa Johaug til NRK.

– Jeg var som sagt veldig spent før helgen, men jeg tror jeg får litt igjen for de konkurransene i Tour de Ski og en rolig periode etterpå nå. Jeg er kjempefornøyd, fortsatte hun.

Spennende om pallen

Det var mer spennende å følge med på kampen om de to siste pallplassene i tsjekkiske Nove Mesto mellom Ingvild Flugstad Østberg, Neprjajeva og Heidi Weng.

Jessica Diggins og Ragnhild Haga ble nummer fire og fem i går og gikk ut samtidig med Flugstad Østberg og Weng, men ingen av de klarte å holde følge utover i løypa.

Russiske Nepjrajeva rykket fra Weng og Flugstad Østberg like før mål og fikk en liten luke som holdt helt inn. Hun ble nummer to.

Målfoto

Flugstad Østberg og Weng spurtet om 3.-plassen, og det måtte målfoto til for å skille de norske lagvenninnene. På arrangøren sine nettsider står Flugstad Østberg oppført som nummer tre og Weng fire, selv om begge fikk lik tid. Flugstad Østberg var noen millimetere foran.

– Jeg tråkket på staven hennes. Det er sånn som skjer, og det skjedde bak meg også. Når det blir sånn kaving utenfor sporet i løssnø kan det skje. Plutselig er det motsatt, sa Weng til NRK etter løpet.

Haga ble nummer åtte og var mektig sliten i det hun passerte målstreken.

Se også: Slik gikk det med herrene (nordmenn nr. 2, 3 og 4)

Verdenscup Nove Mesto
Nove Mesto, Tsjekkia - 19. januar 2020

KVINNER - 10 KM - JAKTSTART - KLASSISK

1. Therese Johaug, Norge 26:49.7
2. Natalia Nepryaeva, Russland 27:54.5
3. Ingvild Flugstad Østberg, Norge 27:55.7

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus