OL TOKYO - PROGRAM og RESULTAT| UTVALGTE RESULTATER| NM Friidrett Junior| RESULTATER ØVRIGE mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
Therese Johaug gikk inn til en solid 2. plass i Orkdal og Knyken skisenter på skiatlon-øvelsen under Toppidrettsveka 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Therese Johaug gikk inn til en solid 2. plass i Orkdal og Knyken skisenter på skiatlon-øvelsen under Toppidrettsveka 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Johaug: - Ikke mer press på meg

Therese Johaug vant verdenscupen for første gang sist sesong, men 26-åringen sier hun ikke har mer press på seg av den grunn. - Fokuset er på VM i Falun, på Tour de Ski og det å generelt gjøre gode skirenn, sier hun.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Johaug er ikke ukjent med oppmerksomhet. Det har hun levd med siden VM-bronsen på tremila i Sapporo-VM i 2007, og er blant de største stjernene i verdenscupen.

Denne sesongen er likevel litt annerledes. Johaug vant verdenscupen i fjor, men hun sier ting ikke vil forandre seg av den grunn.

– Nei, det gjør i bunn og grunn ikke det. Det eneste er tryggheten med friplass gjennom hele sesongen i hvert eneste verdenscuprenn. Sånn sett slipper jeg å kvalifisere meg og ha det presset på meg. Det er ikke noe jeg tenker på, fokuset er på VM i Falun, på Tour de Ski og det å generelt gjøre gode skirenn, sier hun til NTB.

«Mini-Kollen»
– Hva er viktigst for deg, VM eller Tour de Ski?

– Det er nok VM. Det er et mesterskapsår, neste år er ikke det. VM er i Falun, og jeg har på følelsen at det blir et «mini-kollen». Jeg gleder meg stort til det, sier hun.

Sist sesongs Tour de Ski ble stort sett med norske øyne. Ikke bare fikk Norge sin første vinner, både Martin Johnsrud Sundby og Johaug gikk seirende ut.

Johaug har i flere år vært raskest på den siste etappen opp alpinbakken i Val di Fiemme, men i fjor var hun god hele touren. Mange tror hun kan dominere rennet i årevis.

– Det er vanskelig å si. Det er mange sterke jenter som kan gå fort på ski, og du må ha litt tur med deg. Spesielt for meg er utfordringen på sprint. Det er veldig små marginer som gjør om du kommer videre eller ikke. Det må gås jevne, gode skirenn gjennom hele touren. Jeg har vært på pallen de siste tre, fire årene, og jeg går nok for det i år også, sier hun.

Vært med lenge
Johaug fylte 26 i sommer, og helt siden gjennombruddet i 2007 har hun utviklet seg år for år. Så lenge ingen alvorlige skader oppstår, skal hun stå overfor de beste årene i karrieren.

– Ja, jeg har jo vært med i gamet ganske lenge, siden jeg var 18. Jeg har fått oppleve utrolig mye og nådd veldig mange år, men jeg gleder meg til årene som kommer. Jeg føler det kanskje er nå jeg har muligheten til å være på toppen, så lenge jeg holder meg frisk, skadefri og gjør en god treningsjobb, sier hun.

Hvor lenge satsingen fortsetter, vet hun ikke.

– Den dagen det blir et ork å reise på samling og jeg ikke er villig til å gjøre jobben, slutter jeg, sier Johaug.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse