Therese Johaug kjemper på i den tøffe løypa på Sjusjøen under verdenscupen 2011. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Therese Johaug kjemper på i den tøffe løypa på Sjusjøen under verdenscupen 2011. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Johaug klart raskest i Oberhof

Therese Johaug viste med beste tid under jaktstarten at hun blir å regne med i årets Tour de Ski også.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Bare noen små centimeter skilte henne fra sammenlagtledelsen som innehas av Justyna Kowalczyk.

Marit Bjørgens rubbete ski fungerte ikke, og hun kom inn på 3.-plass.

- Therese viste at hun er i kjempeform. Hun gir seg aldri. Dette var omtrent som ventet, mente landslagstrener Egil Kristiansen. Johaug selv var selvsagt meget godt fornøyd med gjennomføringen. Hun gikk hele 21,8 sekunder raskere enn nest beste jente.

- Jeg hadde gode ski, godt feste og god glid. Jeg kan ikke si annet enn at jeg hadde gode ski. Jeg bestemte meg for å åpne hardt og klarte det, sa Johaug.

- Smørerne gjorde ingen dårlig jobb. Det er forskjell fra skipar til skipar. Jeg er i form og i rute, mente Johaug.

Spurt
Johaug vet at hun ikke er blant de beste i sprintene. Derfor prøvde hun alt mot slutten for å sikre seg de ekstra sekundene hun kunne. I Lahtis sist sesong tok hun Justyna Kowalczyk i en spurt for første gang. Hun var ikke langt unna på den klassiske 10-kilometeren i Oberhof fredag heller.

- Det er litt kjedelig at jeg kom de små centimeterne bak henne, men det var et langt oppløp og for meg var dette et langt steg i riktig retning. Jeg hadde vært lenger bak henne i en spurt på samme tid i fjor, kommenterte Johaug.

Sprint
Lørdag er det klassisk sprint i Oberstdorf, og da er målet til Johaug å komme seg videre fra prologen. Det er ikke alltid at hun har klart det, men 23-åringen fra Dalsbygda i Nord-Østerdalen har vist at hun er blitt bedre i sprint også gjennom denne sesongen.

På en god dag har hun en semifinaleplass i sprint inne også. Det er sekunder som kan være gode å ha med seg. Johaug er sterk i den siste bakken på avslutningsdagen, og jo nærmere hun er teten når bakken kommer desto bedre er det for henne.

Flere av de øvrige norske jentene slet med skiene sine. Det gjaldt for eksempel Marthe Kristoffersen, som falt ned fra 5.- til 14.-plass sammenlagt. Kristin Størmer Steira slet også. I tillegg falt hun og tapte noen sekunder på det.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus