-->
Therese Johaug. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Therese Johaug. Foto: Thibaut/NordicFocus.

JOHAUG MED TOTAL UTKLASSING I RUKA

Therese Johaug lekte lørdag med konkurrentene på 10 km klassisk under verdenscupens minitour i Finland.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Therese Johaug var helt suveren på lørdagens 10 kilometer klassisk i verdenscupen i langrenn i finske Ruka. Hun vant med over et halvt minutt.

Dermed fikk 31-åringen en glimrende start på 2019/20-sesongen. Riktignok ble Johaug nummer 20 på fredagens sprint, men der var det ikke ventet at hun ville kjempe i toppen.

Johaug gikk forrykende fra start til slutt lørdag og var i mål 30,1 sekunder foran hjemmehåpet Krista Pärmäkoski. Russiske Natalja Neprjajeva ble nummer tre, 44,4 sekunder bak vinneren.

– Jeg er veldig godt fornøyd med resultatet i dag. Jeg kjente at jeg er i god form og at jeg var hakket bedre enn forrige helg, sa Johaug etter seieren.

Hun ble spurt om hun nå er bedre enn noensinne.

– Det er vanskelig å si, men jeg synes jeg gjorde et bra skirenn i dag. 30 sekunder er mye, sa 31-åringen.

Leder touren

Med seieren tar Johaug også over ledelsen i minitouren i Ruka. Hun går ut med cirka et halvt minutts ledelse på den avsluttende jaktstarten i friteknikk søndag.

31-åringen var også suveren i forrige helgs generalprøve på Beitostølen. Da vant hun ti kilometer både i klassisk og skøyting. Forrige sesong tapte hun ikke et eneste distanserenn med intervallstart.

Nest beste norske lørdag var Heidi Weng. Hun gikk inn på en 7.-plass, et snaut minutt bak Johaug. Astrid Uhrenholdt Jacobsen fulgte like bak på 8.-plass. Weng hadde en tøff fjorårssesong, men har vist mer lovende takter i innledningen av denne sesongen.

– Vi får vente og se om jeg er tilbake. Jeg jobbet i hvert fall på fra start til mål, og det var jeg veldig fornøyd med, sa Weng, som fortalte at hun slet med de tunge forholdene i Finland.

Rask fra start

Johaug gikk ut på startnummer 30 lørdag, sist i en rekke med flere store navn. Før henne gikk blant andre Frida Karlsson, Heidi Weng og Pärmäkoski ut.

Johaug åpnet forrykende, og etter 3,1 kilometer var hun i tet med 15,9 sekunder. Og favoritten fortsatte å kjøre på.

Etter 6,2 kilometer var ledelsen nesten doblet. Da var Johaug 26,5 sekunder foran Pärmäkoski på annenplass. Deretter gikk hun forbi finnen og passerte på 8,1 kilometer over et halvt minutt foran.

Den avstanden holdt Johaug fram til mål.

Se også: Slik gikk det med herrene (5 nordmenn i topp 8)

Verdenscup Ruka Triple - MiniTour
Kuusamo, Finland - 30. november 2019

KVINNER - 10 KM - KLASSISK
1. Therese Johaug, Norge 26:47.5
2. Krista Pärmäkoski, Finland 27:17.6
3. Natalia Nepryaeva, Russland 27:31.9

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus