Therese Johaug. Foto: Modica/NordicFocus.

Therese Johaug. Foto: Modica/NordicFocus.

JOHAUG SPRENGTE FELTET OG VANT SUVERENT

Therese Johaug var på kjent vis i en helt egen divisjon under lørdagens verdenscuprenn på Lillehammer.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Therese Johaug var i en egen klasse da hun gikk inn til en overlegen seier på fellesstart med skibytte, under verdenscupen på Lillehammer.

Therese Johaug gikk inn til nok en seier i Lillehammer søndag. I ensom majestet tok hun seieren foran amerikanske Jessica Diggins og Heidi Weng.

– Det var veldig moro, jeg syns jeg gikk et bra skirenn i dag. Jeg fant egentlig flyten fra start, sa Therese Johaug til NRK etter målgang.

Det så lenge ut til å bli norsk dobbeltseier men Diggins dro ifra i motbakkepartiet og fikk luke ned til Heidi Weng rett før målgang. Astrid Uhrenholdt Jacobsen hang med i store deler av løpet og gikk inn til en femteplass.

Verdenscupdebutanten Helene Marie Fossesholm fikk en tøff andrerunde og gikk inn til 18.-plass etter å ha gått seg opp flere plasseringen på sisterunden.

– Det var ikke helt det jeg hadde håpet på. Jeg får bare ta med meg en erfaring rikere og komme bedre tilbake neste gang, sa en tydelig skuffet Fossesholm til NRK.

Av øvrige norske blant topp 20, gikk Anne Kjersti Kalvø inn til en 12.-plass.

Ragnhild Haga, som nummer ble tre på samme distanse for to år siden, gikk inn til 25.-plass og fikk ingenting til å stemme på lørdagens renn.

Tok teten fra start

Johaug kjørte tøft allerede fra start på de første 7,5 kilometerne i klassisk stil i OL-løypene fra 1994. Etter 2,4 kilometer var det ingen som klarte å følge Johaug i motbakkepartiet uten å pådra seg for mye syre. Allerede der hadde verdenscuplederen 13 sekunders forsprang til amerikanske Sadie Bjornsen på andreplass.

Etter en runde var Johaug 20 sekunder foran resten av feltet og fortsatte å øke ledelsen under hele rennet.

Etter 7,5 kilometer og skibytte til skøytestil hadde Johaug et forsprang på 35,8 sekunder til Jessica Diggins. Tett etterfulgt av Charlotte Kalla, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Da det gjensto fem kilometer tok Weng opp kampen om verdenscuppoeng, og lå som nummer to foran Jessica Diggins. Uhrenholdt Jacobsen klarte ikke å henge med og ga fra seg ti sekunder til pall-duoen.

Jessica Diggins slo tilbake da det gjensto knappe to kilometer til mål og parkerte Weng i den siste bakken før utforkjøringene.

Astrid Øyre Slind sto over lørdagens fellesstart med skibytte, grunnet sår hals.

Se også: Slik gikk det med herrene (to norske på pallen)

Resultater Verdenscup Lillehammer
Lillehammer, Norge - 7. desember 2019

KVINNER - 15 KM - SKIATHLON - KLASSISK / FRI (7,5 + 7,5 km)
1. Therese Johaug, Norge 42:35.3
2. Jessica Diggins, USA 43:43.6
3. Heidi Weng, Norge 43:54.4

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus