WC Lillehammer: Program| WC Ruka: Resultater| NC Gålå: Resultater| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Therese Johaug. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Therese Johaug. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Johaug står over Tour de Ski

...og dropper julaften i Dalsbygda for første gang i sitt liv.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Therese Johaug er langrenssportens suverene dronning. Hun har vunnet stort sett alt man kan vinne, bortsett fra et individuelt OL-gull. I Vancouver ble det ett stafettgull, i Sochi en sølv og en bronse, i PyeongChang var jenta fra Dalsbygda utestengt for doping. Med tanke på at hun har 10 individuelle VM-medaljer på CVen er OL-gullet et naturlig og stort mål før årets sesong. 

For å klare nettopp det gjør Johaug harde prioriteringer. For det første dropper 33-åringen Tour de Ski som går i månedskifte desember/januar. Så gjør hun noe hun aldri har gjort før. For å få til det best mulige opplegget før OL feirer hun julen i Seiser Alm i Italia. Det betyr at hun ikke vil være hjemme i Dalsbygda på julaften.

– Det var vondt innerst i hjertet mitt å si til mamma og pappa at jeg ikke skulle være hjemme på julaften. Jeg har vært hjemme i 32 år, så det var litt sårt. Jeg har heldigvis fått med meg Nils Jakob til høyden og gleder meg veldig til det, sier Johaug til TV2.

Ved å gjøre disse grepene får hun 14 dager hjemme i Norge før de siste forberedelsene til OL i Kina som starter i Beijing 4. februar.

Se også:
Program OL-Bejing


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Dario Cologna på 15km klassisk under verdenscupåpningen i Ruka i helga. Nå står han over verdenscuprunden på Lillehammer kommende helg. Foto: Thibaut/Nordic Focus

Ingen Dario Cologna på Lillehammer

Sveitseren holder seg hjemme i helga

Per Strand Hagenes kan strekke armene i været og feire seieren i landeveisrittet for junior under VM i Belgia. Skjermdump fra TV2.

Langrennstalentet Per Strand Hagenes tok VM-gull på sykkel

Nå har multitalentet foretatt et valg om fremtiden.

Ingen Viaplay-logo på låret til Johannes Høsflot Klæbo under helgas verdenscup i Ruka. Foto: Nordic Focus

Klæbo protesterer mot Skiforbundets avtale med Viaplay

Skiforbundet vil ikke uttale seg om saken, behandler den internt.

Etter to år med motgang var langrennstalentet Kristine Stavås Skistad sliten og skuffet, men ikke lei av langrenn. Foto: Synnøve Bruland

Kristine Stavås Skistad traff veggen i møte med verdenseliten og egne forventninger

Med disse grepene har hun jobbet seg tilbake til verdenscupen.

Annonse