Therese Johaug. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Therese Johaug. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Johaug står over Tour de Ski

...og dropper julaften i Dalsbygda for første gang i sitt liv.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Therese Johaug er langrenssportens suverene dronning. Hun har vunnet stort sett alt man kan vinne, bortsett fra et individuelt OL-gull. I Vancouver ble det ett stafettgull, i Sochi en sølv og en bronse, i PyeongChang var jenta fra Dalsbygda utestengt for doping. Med tanke på at hun har 10 individuelle VM-medaljer på CVen er OL-gullet et naturlig og stort mål før årets sesong. 

For å klare nettopp det gjør Johaug harde prioriteringer. For det første dropper 33-åringen Tour de Ski som går i månedskifte desember/januar. Så gjør hun noe hun aldri har gjort før. For å få til det best mulige opplegget før OL feirer hun julen i Seiser Alm i Italia. Det betyr at hun ikke vil være hjemme i Dalsbygda på julaften.

– Det var vondt innerst i hjertet mitt å si til mamma og pappa at jeg ikke skulle være hjemme på julaften. Jeg har vært hjemme i 32 år, så det var litt sårt. Jeg har heldigvis fått med meg Nils Jakob til høyden og gleder meg veldig til det, sier Johaug til TV2.

Ved å gjøre disse grepene får hun 14 dager hjemme i Norge før de siste forberedelsene til OL i Kina som starter i Beijing 4. februar.

Se også:
Program OL-Bejing


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse