Therese Johaug underveis i 5-kilometeren med fri teknikk under NM på Beitostølen 2016. Det endte med gull. Foto: Erik Borg.

Therese Johaug underveis i 5-kilometeren med fri teknikk under NM på Beitostølen 2016. Det endte med gull. Foto: Erik Borg.

Johaug tar lærdom fra NM-oppladningen

- Jeg tror det gjorde godt for både meg og Ingvild, sier fredagens gullvinner Therese Johaug.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Vinterens suverene langrennsløper på kvinnesiden er viden kjent for å levere gode løp nettopp på Beitostølen, og den trenden fortsatte på torsdagens 5-kilometer i fri teknikk.

Johaug tok NM-gullet foran Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.

Mens mange av konkurrentene kom til sesongavslutningen med slitne kropper, hadde Johaug overskudd etter late dager i Puerto Rico i selskap med blant andre Østberg.

– Jeg kjenner at jeg har vært mer lei tidligere enn jeg er nå, og det tror jeg handler om at jeg har overskudd som følge av at jeg fikk slappet veldig godt av på ferie, sa Johaug etter gulløpet.

Lærdom
27-åringen reiste rett fra Ski Tour Canada til varmen i Karibia. Det angrer hun ikke ett sekund på.

– Det var en fantastisk ferie. Jeg tror det gjorde godt for både meg og Ingvild å komme dit med en gang, og det skal jeg ta lærdom av til sesongene som kommer.

– Det er greit å reise på ferie tvert når verdenscupsesongen er over, for er du hjemme, er det hele tiden ting man bør stille opp på og folk som vil ha en bit av oss, sa Johaug – og tilføyde:

– Vi er så gjennomtrente, at en uke på en sandstrand har vi bare godt av. Det går selvfølgelig ikke å bruke den taktikken hele året, men det å gjøre andre ting, tror jeg er viktig.

Nå ser hun fram til rolige dager på hjemmebane, inntil startskuddet for VM-sesongen går i begynnelsen av mai.

– Jeg gleder meg til å være hjemme en periode med venner og familie. Det har vært en vinter med mye reising, der jeg stort sett har bodd i en bag, sa Johaug.

Storfavoritt
Før turen går til Oslo skal Johaug gå lørdagens NM-tremil på Beitostølen. Der må hun naturligvis finne seg i å være gedigen favoritt.

– Jeg er veldig motivert for å gå fort. Formen er veldig bra i og med at jeg vant dette rennet, men toppform er det ikke, sa Johaug etter fredagens gull.

Hadde alt gått etter planen, ville NM-distansene blitt Johaugs første dueller med Marit Bjørgen etter sistnevntes comeback etter svangerskap.

Bjørgen måtte i tolvte time trekke seg fra NM med en hofteskade, og Johaug innrømmer at tanken på nye dueller med langrennsdronningen fra Rognes pirrer.

– Da jeg hørte at hun skulle gå her, ble jeg litt nervøs. Jeg ble faktisk litt ekstra på hogget av det, smilte 27-åringen, som på sett og vis kompletterte vinterens medaljefangst fredag.

– Jeg er utrolig fornøyd med hele sesongen, ikke minst at jeg kunne få med meg et NM-gull. Jeg har ikke noe NM-gull fra før i vinter, så det var moro å klare det, sa hun.

---

NM Beitostølen
Øystre Slidre, Oppland - 1. april 2016


Kvinner - 5 km, fri teknikk
1. Therese Johaug, IL Nansen 11:17.9
2. Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik SK +7.6
3. Heidi Weng, BUL IL +16.6
4. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming +26.7
5. Ragnhild Haga, Åsen IL +29.1
6. Kathrine Harsem, IL Varden +29.6

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus