-->

JUKSERNE SKAL TAS

– Manipulasjon og juks i idretten er en av vår tids største trusler.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Norges Idrettsforbund var representert ved advokat Tord Jordet da flere enn 100 personer denne uke møttes i Lausanne for å diskutere tiltak mot juks i idretten.

International Forum for Sports Integrity (IFSI) samlet deltakere fra blant annet den olympiske bevegelsen, Europarådet, FN, Interpol, Europol, nasjonale myndigheter og ulike forskningsmiljøer. Norges idrettsforbund var invitert av IOC og stilte med Jordet, som også er medlem av IOCs jussekspertgruppe for å motvirke manipulasjon av idrettskonkurranser.

– Manipulasjon og juks i idretten er en av vår tids største trusler. Derfor er det viktig at NIF bidrar internasjonalt i kampen for å sikre vilkårene for fair play i idretten. Vi ønsker å være til stede og bidra med vår fremste fagkompetanse, sier generalsekretær Karen Kvalevåg i en pressemelding fra idrettsforbundet.

IOC-president Thomas Bach understreket under møtet betydningen av samarbeid på tvers av ulike organisasjoner og fagmiljøer for å beskytte idretten mot manipulering og korrupsjon.

Retningslinjer

Det ble under møtet lagt fram en rapport utarbeidet av IOC og FN som gir råd og retningslinjer idrettsorganisasjoner kan benytte for å motta og følge opp varsler om manipulering, trakassering, doping og andre uønskede forhold.

– Man kan ikke løse disse utfordringene alene. Et tett samarbeid mellom ulike interessenter, både nasjonalt og internasjonalt, er helt nødvendig for å jobbe målrettet og oppnå synlige resultater på disse problemområdene. IFSI-møtet i Lausanne er en av flere viktige møteplasser i vårt felles arbeid mot manipulering av idrettskonkurranser, sier Tord Jordet i pressemeldingen.

IOC og Europol undertegnet et dokument som skal styrke samarbeidet mellom organisasjonene i form av kompetanse- og kunnskapsdeling innen området manipulering av idrettskonkurranser.

Nettverk

Bach ønsket også lanseringen av et etterforskningsnettverk for idrett velkommen. Det består av over 200 kompetansepersoner fra nasjonale og internasjonale etterforskningsmiljøer, nasjonale olympiske komiteer og domsorganer i ulike idrettsorganisasjoner.

– Det er helt avgjørende for både myndighetsorganer og idrettsorganisasjoner å kunne identifisere og sanksjonere de som står bak manipulasjon av idrettskonkurranser så tidlig som mulig. Et slikt nettverk vil styrke vår innsats på dette feltet, sier Jordet, som oppfordrer alle i norsk idrett til å bidra til en kultur der det meldes fra ved kjennskap til kritikkverdige forhold.

Europarådets konvensjon for manipulering av idrettsarrangementer, som tidlig ble ratifisert av Norge, trådte for øvrig i kraft 1. september i år.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Åge Skinstad. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

ÅGE SKINSTAD: – JEG HAR IKKE SETT TESTMASKINEN

Om det mulige FIS-søksmålet fra bransjen: – Swix og Toko er IKKE blant disse

Madshus-testing ved Sjusjøen. Innfeldt bilde er Madshus-ingeniøren Connor Green. Foto: Stefano Zatta / Madshus og privat.

Madshus ansatte 22-åring fra Harvard University til å bygge flaggskipet i skiparken

– Vi begynte egentlig med å kaste det meste av etablerte måleparametere

Madshus med blant andre Svein Ivar Moen tester ski for fullt ved Sjusjøen våren 2020. Foto: Stefano Zatta / Madshus.

MADSHUS: – Gutta fra racingservice fikk masse ekstra tid til å være med på disse prosessene

Skifabrikken kommer med helt ny utgave av Redline, nå versjon 3.0

Bjørn Dæhlie omkranset av DÆHLIE-ambassdører.

DÆHLIE SØKER 5 AMBASSADØRER

– Du blir en viktig brikke

Anders Mølmen Høst. Foto: Visma Ski Classics / Magnus Östh.

PENGENE STRAKK TIL GJENNOM 10 ÅR SOM FULLTIDS SKILØPER

Premiepenger - Sponsorarbeid - Synlighet - Studier - Deltidsjobbing

Klare for å sette sin nyvinning ut i livet til nytte for utøvere som vil gå enda raskere på ski.

Eliteløpere lanserer unikt online treningskonsept – Nesten 150 utøvere på lista allerede

Påmelding til første måneden med online trening er åpen fra 29. til 31. mai