---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Therese Johaug med verdenscupkula som beviser at hun var aller best i World Cup 2013/2014. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Therese Johaug med verdenscupkula som beviser at hun var aller best i World Cup 2013/2014. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Jul uten hardøkter for Therese Johaug

Therese Johaug forteller hvordan hun skal møte Tour de Ski med en kropp klar for det tette programmet som venter i touren.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Therese Johaug (27) tester ut flere høydedøgn og feirer deler av årets jul i Davos sammen med rokjæresten Nils Jacob Hoff.

Johaug reiste rett ned til idylliske og delvis snøhvite Davos etter sist helgs verdenscuphelg i Lillehammer, og det blir mye Davos i dagene som kommer også.

Lørdag står det 15 kilometer fri teknikk på verdenscupprogrammet i den berømte skibyen i Sveits for verdens suverent beste kvinnelige skiløper så langt i sesongen.

Ingen har slått Therese Johaug ennå, og hun er storfavoritt til å vinne på ny lørdag.

Johaug er favoritt til å vinne Tour de Ski på ny også, og det er grunnen til at årets julefeiring blir av det spesielle slaget.

– Jeg reiser hjem til Norge den 21. desember sammen med resten av gjengen etter rennene i Toblach.

– Så blir det en dag i Oslo, før jeg drar hjem til Dalsbygda og får med lille julaften, julaften og første juledag der.

– 2. juledag reiser jeg ned til Davos igjen, sa Johaug da NTB snakket med henne på det mektige norske løperhotellet InterContinental, også kjent som «Egget» i Davos fredag ettermiddag.

Sammen med kjæresten
Det betyr at det ikke blir noe julerenn på henne i Meldal denne jula.

Juledagene i Davos har vært planlagt lenge.

– Det har vært planlagt siden august at jeg hadde lyst til å dra tidligere ned til høyden enn normalt og få noen dager ekstra her nede siden Tour de Ski starter i høyden i Lenzerheide 1. januar.

– Jeg vet hvordan Dalsbygda kan være i juletider, det kan være både 30 og 40 minus og det kan være ganske så håpløse treningsforhold.

– Da reiser jeg heller hit og blir liggende her og får litt tid sammen med Nils Jacob. Det blir bra, sier Johaug om kjæresten hun har vært sammen i drøyt et år.

Tanke
Davos er ikke tilfeldig valgt.

– Det er gjort med tanke på de tre rennene i Lenzerheide under Touren som er i samme høyde som i Davos, og det er bare 40 minutters kjøring herfra.

– Da har vi leid en leilighet her og skal kose oss godt. Det blir ikke så mye trening, men mer som en oppladning til Touren. Det er tross alt ikke så mye å ta seg til her.

– Ingen hardøkter?

– Nei, det blir ikke mange av dem i jula. Det blir kanskje én når jeg kommer ned hit. Det blir mer rolige skiturer for å finne overskuddet.

Årets Tour er annerledes enn de siste sesongene. Det krever en annen type oppladning.

– Det starter med en sprint og full rulle med en gang. Det blir en litt annerledes Tour i år med flere renn, flere poeng og bonussekunder å kjempe om hele veien.

– Det gjelder å gjøre de riktige tingene framover. Ikke minst holde seg frisk.

Det siste har Johaug sjelden problemer med. Hun er svært sjelden syk.

Hun tilhører rasen som mer eller mindre er i form året rundt.

– Ja, det stemmer. Jeg er nok aldri helt der nede, og da er det kanskje der jeg ligger.

– Jeg kan ha dårlige dager jeg også, men jeg har klart å stabilisere meg på et høyt nivå. Likevel er grunnformen såpass bra at jeg kan fungere bra likevel om det ikke går helt etter planen.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus