Skiløyper. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Skiløyper. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Julepresang til alle markabrukere

Skiforeningen:

iMarka - Føremeldingen som iPhone-applikasjon
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Skiforeningen har i samarbeid med NXC utviklet denne applikasjonen som er tiljengelig i Appstore fra og med i dag. Nedlastingen er gratis. Med iMarka blir det enda enklere å planlegge skituren, du får til en hver tid oppdatert informasjon om løypene og føreforholdene i ditt område.

- Vi jobber hver dag med å legge til rette for gode friluftsopplevelser i marka. Takket være støtten fra våre 50.000 medlemmer preparerer, merker og skilter vi 2.600 km med sykkel og 
skiløyper. Det er et stort tilbud, og føremeldingen vår på nett og iMarka gjør det enklere for folk å ta i bruk alle mulighetene, forklarer Mette Øinæs Habberstad, kommunikasjonssjef i Skiforeningen.

Alltid oppdatert føremelding
- iMarka er først og fremst utviklet for å kunne tilby føremeldingen til flere brukere. Vi vet at mange ønsker å kunne holde seg orientert om forholdene i marka via mobil. Ved bruk av iMarka vil mankunne komme inn på føremeldingen veldig raskt, samtidig som informasjonen alltid er oppdatert, sier ansvarlig utvikler Eirik Mikalsen i NXC

Nøkkelfunksjoner i den nye applikasjonene er en fullstendig oversikt over områdene rundt Oslo, med komplett oversikt over skiløypene og prepareringsstatus for den enkelte løype. I tillegg får du en beskrivelse av løypene.

Gullgruve
Når det gjelder utviklingen av applikasjon sitter Skiforeningen på en aldri så lite gullgruve, mener Mikalsen i NXC.

- Informasjonen ligger klar, slik at for fremtidig bruk kan man se for seg mer bruk av GPS. Dette vil kunne medføre funksjonaliteter som å logge skitur med hastighet og avstand, mulighet for å søke på løypealternativer til ønsket destinasjon og integrasjon mot yr for presise værdata, mener han.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut