Ruka: Program| Startlister| Sprint K: Kvinner| Menn| 10/15 km K: Kvinner| Menn| 10/15 km jaktstart F: Kvinner| Menn| Gålå: Program| Startlister| 10/15 km F: Kvinner| Menn| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km K: Kvinner| Menn| Østersund: Program| Startlister| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Herrenes seierspall på 30 km under Junior-VM 2020 i Oberwiesenthal. FV: Friedrich Moch (2. plass), Iver Tildheim Andersen (1) og Martin Kirkeberg Mørk (3). Foto: Marko Unger / Studio2media.

Herrenes seierspall på 30 km under Junior-VM 2020 i Oberwiesenthal. FV: Friedrich Moch (2. plass), Iver Tildheim Andersen (1) og Martin Kirkeberg Mørk (3). Foto: Marko Unger / Studio2media.

GULL I JUNIOR-VM FOR IVER TILDHEIM ANDERSEN – OGSÅ NORSK BRONSE

Fyldig resymé

30 km var distansen for juniorgutta under deres verdensmesterskap i Oberwiesenthal tidlig onsdag ettermiddag.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

30 km var distansen for juniorgutta under deres verdensmesterskap i Oberwiesenthal tidlig onsdag ettermiddag.

Norges kvartett var David Thorvik, Martin Kirkeberg Mørk, Lars Agnar Hjelmeset og Iver Tildheim Andersen.

Vi gjør det enkelt og effektivt og spoler fra start og ut til 20 tilbakelagte kilometer. Da var 4 av de 8 som utgjør en klar ledergruppe fra Norge.

Tysk rykk
I den lange seige stigningen opp mot drøyt 23 km smeller Friedrich Moch fra arrangørnasjonen Tyskland noe voldsomt til og får raskt en luke på over 10 sekunder.

Feltet sprenges fullstendig i nevnte bakke og de 8 som nettopp lå samlet er nå spredd over en avstand på 36 sekunder.

Dessverre er 3 av våre 4 nå bakerst på denne halen.

Spørsmålet nå er om de andre norske har vært smarte og spart på kruttet eller om de er sluttkjørte.

Iver slipper også, men kommer ajour igjen
Den som derimot ligger nærmest tyskeren er vår egen Iver. Men avstanden er såpass stor som 10 sekunder opp til tyskeren når 25,8 kilometer er passert.

Ved 28 kilometer er plutselig Iver Tildheim Andersen på bakskiene til tyskeren, han ligger bare 8 tideler bak på toppen av langbakken.

Deretter er Martin Kirkeberg Mørk nummer 3, han ligger 20 sekunder bak, mens nummer 4 er 12 sekunder etter igjen.

Det kan gå mot 2 norske medaljer.

Ved 29,3 km går nordmannen og tyskeren og prater med hverandre. De diskuterer neppe været. For det er etter noen dager med regn, tåke og nullføre av den gnistrende typen, selv om det riktignok kom noen snøfnugg tidlig i rennet. Før på formiddagen var det for øvrig 7 kuldegrader.

Avgjørelsen
I siste bakken opp til stadion tenker Iver at det nå får være "ferdig snakka", han stikker i fra og sikrer VM-gullet uten spurtoppgjør og på tiden 1:13:39.

9,4 sekunder etter ble det sølv for Friedrich Moch, mens Martin gikk inn til bronsemedalje 32,8 sekunder etter vinneren.

GULL - Iver Tildheim Andersen
– Jeg håpet naturlig nok på gullet, men ambisjonen var bare å ta medalje. Da Fredrich tok ledelsen gikk han veldig fort, jeg var ikke sikker på jeg ville ta gullet, men hadde litt å gi i siste stigningen. Jeg gikk veldig hardt og var sliten og måtte la andre gå, mens jeg sparte litt energi, sier Iver om utviklingen underveis. 

– Jeg prøvde å holde høyt tempo hele veien, men det endte med at jeg måtte la tyskeren få en luke, så fikk jeg igjen en luke i siste bakken, forklarte han på direktesendingen her på Langrenn.com.

SØLV - Friedrich Moch
– Følte meg veldig sterk de første rundene, prøvde å få en luke for å vinne løpet, men det holdt ikke, allikevel veldig fornøyd med løpet.

BRONSE - Martin Kirkeberg Mørk
– Utrolig, trodde ikke jeg kunne kjempe om medalje, gikk veldig sakte lenge, men så gikk farten opp, heldigsvis klarte jeg å pushe litt slik at jeg klarte å ta bronse. Det var et forferdelig tungt renn. Hadde litt å gå med på slutten, var pinnestiv over siste brua, men det holdt heldigvis inn.

Øvrige norske
Lars Agnar Hjelmeset som var rammet av stavbrekk underveis, han gikk inn til 7. plass med en klokke som stoppet etter 1:04:11.

Et par plasser deretter, som nummer 9, finner vi David Thorvik. Han gikk i mål på 1:04:41.

For juniorene er det nå pause frem til fredagens stafetter, mens U23-kategorien har sine fellesstarter i morgen, torsdag. Alt sendes direkte her på Langrenn.com.

Se også: Slik gikk det med damene (suveren norsk vinner)

Junior-VM
Oberwiesenthal, Tyskland - 4. mars 2020

MENN - 30 KM - FELLESSTART - FRI

1. Iver Tildheim Andersen, Norge 1:13:39.0
2. Friedrich Moch, Tyskland 1:13:48.4
3. Martin Kirkeberg Mørk, Norge 1:14:11.8

* Komplette resultater


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Ristomatti Hakola måtte bryte 15-kilometeren under verdenscupåpningen i Ruka på lørdag etter at han skadet seg i en utforkjøring. Foto: Thibaut/NordicFocus

Tryna i Ruka: – Hele sesongen kan være kjørt

Finsk OL-håp stygt skadet under verdenscupåpningen, frykter sesongen ryker

Håvard Moseby på vei mot andreplass under fredagens 15km fristil på Gålå. Foto: Synnøve Bruland

Ny oppvisning fra Håvard Moseby

Comeback-kanonen klinket til med andreplass i 15 kilometer fristil på Gålå.

Slik er stillingen i Norgescupen etter helgas tre renn på Gålå, som var første runde i årets Norgescup. Foto: Synnøve Bruland

Sammenlagtstillingen i Norgescupen

Slik er stillingen etter første runde i Norgescupen 2021/22

Pierre Mignerey (til venstre) måler temperaturen før herrenes jaktstart i Ruka, som endte i teknisk kaos, og Alexansder Bolshunov (til høyre) vant. Foto: Modica/Nordic Focus

Jaktstarten i Ruka: – Herregud, det her er ikke seriøst.

Teknisk trøbbel skapte kaos på herrenes jaktstart i Ruka

Thomas Helland Larsen vant Norgescupsprinten på Gålå på lørdag og sikret seg med det friplass til verdenscupen på Lillehammer neste helg. Foto: Synnøve Bruland

Klubbløperen fra Fossum parkerte de etablerte landslagssprinterne

La inn en høyrøstet søknad om mer enn friplass i verdenscupen på Lillehammer

Annonse