---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Johan Kaggestad. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Johan Kaggestad. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kaggestad fillerister PR-rådgiver og idretten sentralt

Johan Kaggestad tar onsdag et kraftig oppgjør med en PR-rådgiver, Idrettsforbundet og Norges Skiforbund. - Et utidig angrep på positive initiativ i norsk idrett. Og det er nok et eksempel på at norsk idrett bommer på kommunikasjon ved å hente inn eksterne medierådgivere i kommunikasjonsprosessene, påpeker Kaggestad.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst


Bakgrunn:
* Bjørgen til angrep mot privatisering.

* Debattinnlegg fra Marit Bjørgen og Brede Hangeland (fotballspiller) hos Aftenposten.no: Det mest vesentlige ved idretten.

* Aukland reagerer på Bjørgens utspill.

* Jørgen Auklands artikkel "Lett for deg å si, Marit Bjørgen" hos Aftenposten.no.

* Skiforbundet kommenterer private lag.

I kortversjon kan man oppsummere all teksten som står bak ovenstående linker til at dette er noe som har utviklet seg til å bli en trist, vond, splittende og konfliktskapende suppe.

Og på toppen av det hele kan det nå altså vise seg at flotte idrettsforbilder som Marit Bjørgen og Brede Hangeland har skrevet sitt debattinnlegg med påholden penn. I så fall har de med andre ord langt på vei blitt misbrukt som budbringere for administrative idrettstopper og PR-rådgiver(e).

Dette er noe Johan Kaggestad ikke setter pris på.

- Bjørgen og Hangeland, dette har dere ikke skrevet selv. Jeg vet at artikkelen er skrevet av Jon Mørland, en kjent PR- og markedskommunikatør med flere oppdrag for norsk idrett, også som kommunikasjonsansvarlig en periode i Fotballforbundet, skriver Kaggestad i en kommentarartikkel med tittel; "Kaggestad: - Bjørgen og Hangeland, dette har dere ikke skrevet selv" hos Aftenposten.no onsdag.

Ordene Johan Kaggestad formidler hos Aftenposten.no bør (må) leses i sin helhet. Vi trekker allikevel ut noen få av mange avsnitt for å gi noen smakebiter av Kaggestads synspunkter i retning private lag og også med tanke på idrettens bruk av PR-rådgivere.

Johan Kaggestad skriver:
- De private lagene har fokus på langløpene. De er en relativt ny langrennsdisiplin, i hvert fall i den form den har i dag. Topp og bredde i skjønn forening. Jeg opplever at enkelte i Langrenns-Norge, med selve høvdingen Åge Skinstad i spissen, bruker mye tid på å redusere betydningen av langløpene.

...

- Hva med sykkel? Vi har flere norske privatlag, med Team Joker, Sparebanken Sør, Østerhus-Ridley og Team Fixit.no som de beste.

- Bjørgen og Hangeland, dere må jo mene at disse også er en ”kvise på idrettens rumpe”. De har jo en identisk funksjon som langrennslagene. Og de er et springbrett for våre unge, beste på vei til en eventuell karriere på de store lagene.

...

Videre står dette å lese om idrettens kommunikasjonslinje:
- Det som her skrives er en stor skivebom, og et utidig angrep på positive initiativ i norsk idrett. Og det er nok et eksempel på at norsk idrett bommer på kommunikasjon ved å hente inn eksterne medierådgivere i kommunikasjonsprosessene.

- OL-2022 er intet vakkert kommunikasjonseksempel, og jeg minnes med gru hvordan de eksterne mediefolkene var rådgivere for Norges Skiforbund da Anders Aukland ble beskyldt for kunstig å ha manipulert høye blodverdier i sin karriere. Anders vant en knusende seier i mars i år mot de profesjonelle rådgiverne som assisterte NSF. Jeg håper han fikk en uforbeholden unnskyldning. Ikke bare fra NSF, men også fra medieekspertene?

- De personene som står bak artikkelen i Aftenposten bør gi Bjørgen og Hangeland en uforbeholden unnskyldning. De to er bautaer i norsk idrett, og burde ikke vært brukt i denne sammenhengen.

...

Med nedenstående ord avrunder Johan Kaggestad sin artikkel:
- Og til slutt: Nå må den meningsløse sløsingen med økonomiske midler til ekstern medierådgivning fra toppen i norsk idrett reduseres vesentlig!

** Les hele saken fra Johan Kaggestad hos Aftenposten.no på denne linken.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus