-->
drammen_smil465

Kan bytte ski åtte ganger

På dagens fellesstart i Rybinsk har utøverne mulighet til å bytte ski så ofte de vil underveis i rennet.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Under fjorårssesongen ble det i Holmenkollen testet ut skibytte underveis i renn. I dag videreføres prosjektet med muligheter for å bytte ski så mange ganger man vil i løpet av konkurransen.

- Det kommer til å være et depot inne på stadion hvor løperne kan bytte ski så ofte de vil, sier sportssjef Åge Skinstad til langrenn.com.

Løperne skal gå en 3,75 kilometer lang runde og dermed kan herreløperne bytte ski hele åtte ganger om ønskelig, mens damene kan bytte fire ganger underveis. Skinstad tror imidlertid ikke det kommer til å bli så mye bytting av ski.

- Vi har testet ganske mye i dag og det ser ut til at skiene holder seg gode lenge på føret som er her.     Det kan være aktuelt å bytte ski om noen er uheldige og ødelegger noe, forklarer Skinstad.

Det er meldt 8-9 minusgrader på den nye stadion i Rybinsk i dag. Fuktig luft gir god glid. Alle løperne meldes å være på startstrek.

- Det er godt skiføre her med stort sett brede og fine løyper. Alle utøverne er friske og raske og klare for renn. Jeg blir overrasket om rennene avgjøres før de to siste rundene. Det blir nok gradvis avskalling, men jeg tror ikke det skjer så mye før det er to runder igjen, uttaler sportssjefen.

70 000 billetter er solgt til helgens øvelser i Rybinsk og Skinstad tror på folkefest.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut