doping-01

Kan ha skjult profilers positive dopingprøver

Skal ha testet positivt på doping, men prøvene ble holdt skjult.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

De russiske skiskytterprofilene Jevgenij Ustjugov og Svetlana Sleptsova skal ha testet positivt på doping, men prøvene ble holdt skjult, ifølge TV-kanalen ARD.

Den tyske kringkasteren melder fredag at de positive prøvene til Ustjugov og Sleptsova ikke skal ha blitt gjenfunnet i materialet Russland har utlevert fra det mye omtalte laboratoriet i Moskva.

WADA utestengte tidligere denne uken Russland fra alle store idrettsarrangementer i fire år som følge av manipuleringen av dataene.

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) opplyser fredag at det allerede i november 2018 ble innledet etterforskning mot fire russiske skiskyttere, blant dem Ustjugov og Sleptsova.

Disse sakene var basert på analyser gjort av data fra Moskva-laboratoriet.

Sakene mot de fire russerne er fortsatt ikke ferdigbehandlet. IBU ønsker dermed inntil videre ikke å gi ytterligere kommentarer.

Ifølge ARD kan en dom i sakene komme i januar.

Ustjugov vant gull på fellesstarten og bronse på stafetten under OL i Vancouver i 2010. Fire år senere ble det gull på stafetten i Sotsji. Sleptsova bidro til russisk stafettgull i 2010.

Begge har nå avsluttet sine karrierer og avvist bruk av doping.

Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA kan Russland miste stafettgullet fra Sotsji dersom Ustjugov finnes skyldig i dopingbruk. I så fall rykker Norge opp fra fjerde- til bronseplass.

Det er mer uklart hvorvidt medaljene fra 2010 blir omfordelt.

I juni utestengte IBU russerne Alexander Tsjernysjov og Alexandr Petsjenkin i fire år som følge av dopingavsløringer som framkom via laboratoriet i Moskva.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus